RB SALZBURG - CHELSEA 1-2 / Fantastični Mateo Kovačić i društvo osvojili RB Arenu i osigurali nokaut fazu LP: Rezultat odgovara Dinamu; Kova briljantno zabio

Image
Foto: Profimedia

Red Bull Salzburg ostao je na 6 bodova. Dinamo ima priliku pobjedom nad Milanom čak i preskočiti prvaka Austrije u poretku grupe E Lige prvaka

25.10.2022.
20:39
Profimedia
VOYO logo

Liga prvaka - 5. kolo skupine E

Mjesto održavanja utakmice: Red Bull Arena (Salzburg)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RB Salzburg - Chelsea 1-2

RB Salzburg: Köhn, Adamu, Seiwald, Kjærgaard, Sučić, Gourna-Douath, Pavlović, Wöber (c), Dedić, Okafor, Bernardo

Chelsea: Kepa, Chalobah, Thiago Silva, Cucurella, Pulisic, Jorginho (c), Kovačić, Sterling, Gallagher, Havertz, Aubameyang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina E:

RB Salzburg - Chelsea 1-2 (Adamu 48 / Kovačić 23, Havertz 64)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo - Milan (21 sat)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Chelseaja u utorak su navečer u Salzburgu svladali domaći RB Salzburg 2-1. Mateo Kovačić briljantnom ljevicom skinuo je paučinu za 1-0, a napadački raspoloženi Havertz postavio konačnih 2-1. Junior Adamu je prije toga pogodio za 1-1. Ovaj rezultat odgovara Dinamu koji od 21.00 na Maksimiru igra svoju utakmicu s Milanom. U slučaju slavlja, preskočio bi RB Salzburg i zasjeo na drugo mjesto u grupi. Pobjedom su Londončani osigurali osminu finala LP.

Image
NEĆE MOĆI, OVE NOĆI /

Genijalni Mateo Kovačić vodi veliku bitku u Salzburgu i uništava

Image
NEĆE MOĆI, OVE NOĆI /

Genijalni Mateo Kovačić vodi veliku bitku u Salzburgu i uništava

Chelsea je na 10 bodova, Dinamo i Milan na 4, RB Salzburg na 6

Kolo prije kraja Chelsea ima 10 bodova te ga sigurno u posljednjem kolu ne mogu prestići dvije momčadi. Idemo redom....

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea je nešto bolje otvorio utakmicu premda je RB Salzburg relativno brzo uspostavio ravnotežu. No, gosti su poveli u 23. minuti, a pogodak je postigao hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, svoj premijerni ove sezone. Inače, bio je to peti Kovačićev gol u karijeri u utakmicama Lige prvaka.

Trajao je napad Chelseaja, a lopta se odbila do vrha šesnaesterca i Kovačića koji je iz prve, lijevom nogom, milimetarski točno naciljao gornji kut domaćih vrata. Taj je pogodak dao krila gostima koji su do kraja prvog dijela dominirali, napadali i trebali povećati vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju šansu imao je Aubameyang u 31. minuti kada je sam izašao pred Koehna, ali nije povećao prednost. Potom je Havertz zaprijetio glavom, zatim još jednom Aubameyang, ali RB Salzburg je uspio izdržati te je na odmor otišao s jednim golom minusa.

Odmah na početku drugog poluvremena austrijski prvak je izjednačio. Lijepu je asistenciju poslao Woeber, a Adamu se dobro snašao i pogodio u 48. minuti za 1-1. Međutim, vratio je Chelsea vrlo brzo vodstvo. Slično kao Kovačić tako je Kai Havertz reagirao u 64. minuti. Na 17-18 metara je primio loptu i sjajno je plasirao pod gredu za novu radost gostujućih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blues zasluženo ide dalje

Taj je gol bio znak da se opet RB Salzburg dodatno probudi. U 67. minuti je Šeško pucao, ali je Kepa branio, dok su se i nakon toga nizale opasne situacije pred gostujućim vratima. Zaprijetio je do kraja još Dedić, no Chelsea je izdržao te na kraju ipak zasluženo pobijedio za prolaz dalje.

Austrijskom prvaku je ovo bio prvi poraz u skupini te prekid niza nepobjedivosti na domaćem terenu nakon čak 40 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Chelsea je Mateo Kovačić igrao do 68. minute, dok je kod domaćina sedam minuta ranije iz igre izašao Luka Sučić. Roko Šimić je za RB Salzburg ušao u 78. minuti.

U posljednjem 6. kolu, koje se igra 2. studenoga, Chelsea na domaćem terenu igra protiv Dinama, dok će RB Salzburg gostovati kod Milana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilla uvjerljiva

U skupini G su prvu pobjedu u međusobnom dvoboju tražili Sevilla i FC Kopenhagen, a slavila je španjolska momčad 3-0. Time je Sevilla zadržala malu šansu da se još uvijek domogne drugog mjesta. Sevilla ima dva boda manje od dortmundske Borussije, ali i utakmicu više.

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić kapetanski je vodio Sevillu u ovom susretu te je odigrao cijelu utakmicu. Sve golove Sevilla je dala u nastavku ogleda, gol za 1-0 je potpisao En Nesyri u 61. minuti, a onda su Andalužani dotukli suparnika u samoj završnici golovima Isca u 88. i Montiela u 92. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pet odigranih utakmica FC Kopenhagen je u ovoj skupini i dalje bez pogotka, a Sevilla je, ako ništa drugo, osigurala najmanje treće mjesto i nastavak natjecanja u Europskoj ligi.

Tekstualni tijek utakmice

Gotova je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još 6 minuta.

84' - Još je malo ostalo do završetka susreta. Podsjetimo, ovaj rezultat odgovara Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - GOOOL - Haveeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrttttttzzzzz. Chelsea vodi 2-1. U potpunosti zasluženo, Chelsea je bolji. Pulišić je na lijevoj strani šesnaesterca navukao dvojicu igrača na sebe pa na sredini proigrao Havertza koji je fenomenalno pogodio lijevi gornji kut od prečke. OVDJE pogledajte taj spektakularni gol.

53' - Dakle, trenutni rezultat nije dobar za Dinamo jer s njim RB Salzburg ide na jedan bod više, a to znači da i u slučaju Dinamove pobjede nad Milanom, prvak Hrvatske ne bi uspio uhvatiti drugu poziciju. Drugu poziciju, podsjetimo, Dinamo može uhvatiti u slučaju pobjede Chelseaja u Salzburgu i tri boda u Maksimiru zagrebačkih plavih protiv Rossonera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Köhn brani čudesno za RB Salzburg, ovo mu je valjda peta čista obrana, a četiri su iza rubriku vjerovali ili ne.

49' - GOOOL - Sijevnula je kontra Salzburga za 1-1. Kako jednostavno, čitava ekipa Chelseaja nije se uspjela vratiti. Praktički je ovo bilo u dva poteza. Savršeno je naciljao Wöber prema Adamu. Junior Adamu zabio je prvi gol u LP ove sezone. OVDJE pogledajte njegov pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počinje drugo poluvrijeme.

46' - Nevjerojatni golman RB Salzburga opet je skinuo zicer. Poluvrijeme. Rezultat itekako odgovara Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Pet udaraca za Chelsea, igrat će se minuta nadoknade. Londončani su bolji, Kova igra fantastično i samo neka tako ostane.

37' - Evo malo i statistike. Mateu Kovačiću je bio ovo ukupno peti gol u Ligi prvaka ikad, a prvi je došao u prosincu 2011. u dresu Dinama. Pet golova, četiri trofeja Lige prvaka. Nije loše!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' - Köhn opet brani, njegova treća obrana. Ovog puta, skinuo je Havertzu udarac glavom.

35' - Sad su Kepa i Köhn na golu u fokusu, jer su obojica skinula zicere u nekih dvije minute.

28' - RB Salzburg je neporažen u posljednjih 40 susreta doma, a Kovi je ovo prvi gol u LP ove sezone.

23' - GOOOL - Mateo Kovačić zabija za 1-0. Jedna mala pogreška u obrani Salzburga. Kova je savršeno naciljao i pogodio u same rašlje. Kakav zgoditak, šok na Red Bull Areni. Pulusić je napravio veliki dio posla, a lopta je otišla na ljevicu Kovi majstoru od zanata. Elegantno je zavrnuo loptu u same rašlje. OVDJE pogledajte tu golčinu.

12' - RB Salzburg u ovim trenucima ima inicijativu. Gosti ne mogu s loptom na polovicu suparnika. Visoki presing Austrijanaca čini svoje, ali dokle mogu takvim tempom igrati?

10' - Novi sad korner za RB Salzburg nakon jedne pogreške nekog od stoper Chelseaja. Ovog puta s druge strane. Prizeman centaršut, ali ovog puta je na lopti Havertz.

9' - Visoko je skočio netko od igrača RB Salzburga, ali očistili su to igrači Chelseaja.

9' - Prvi udarac iz kuta na utakmici, RB Salzburg ima šansu ubaciti.

7' - Kombinirali su igrači Chelseaja sad na 16 metara, ali spetljali se. Nakon toga, Pulišić je pokušao, ali samo faul u napadu.

5' - Dosta žutro je krenulo. RB Salzburg nema što izgubiti, pa je odmah visoko napao igrače iz Londona. Lopta je u nogama Bluesa.

1' - Počela je utakmica.

Ono što nas sve zanima počinje u 21 sat na Maksimiru, ali prije utakmice Dinama i Milana, u skupini E snage će od 18.45 u Salzburgu na Red Bull Areni odmjeriti Chelsea i domaći RB Salzburg, klub koji ove godine jako dobro igra Ligu prvaka. Utakmica koju će itekako krajičkom oka pratiti svi navijači Plavih i, vjerujemo, navijati za nogometaše s kojim dijele boje i za koje igra bivši dinamovac Mateo Kovačić.

No, ne zbog toga, koliko zbog saznanja da, u slučaju tri boda na Maksimiru i pobjede Chelseaja u Salzburgu, hrvatski prvak skočio bi na drugo mjesto u grupi. Trenutno su Austrijanci na drugom mjestu.

No, bez obzira na veću kvalitetu u sastavu, neće biti lako engleskoj momčadi. Salzburg im je već otkinuo bod (1-1) u prvom međusobnom dvoboju. Za spomenuti kako su izašli sastavi za utakmicu.

Luka Sučić predvodi Salzburg od prve minute, a Mateo Kovačić Chelsea. Roko Šimić je na klupi RB Salzburga. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo