ANKETA NET.HR-A / Pitamo vas u predvečerje utakmice godine: Kako će Dinamo završiti ove jeseni u natjecanju po skupinama Lige prvaka?

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Dinamo još nikad nije prezimio u Europi iz grupne faze Lige prvaka, a samo je jednom uspio ostvariti više od jedne pobjede u skupini. Međutim, Milan je večeras prilika za Plave, povijesna

25.10.2022.
17:22
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Uoči posljednja dva kola razigravanja po skupinama Lige prvaka, Dinamo nema previše mjesta za kalkulacije, iako ima tu dosta kombinacija. No, formula je jasna. Ako "Modri" žele "prezimiti" u Europi u utorak moraju pobijediti Milan na stadionu Maksimir. No, isto tako, sa 6 osvojenih bodova protiv Milana i Chelseaja, što je teško za očekivati, može izboriti osminu finala LP.

Image
POBJEDA /

Jeste li primijetili? Konačno se zna tko stoji iza plakata koji se danima pojavljuju po Zagrebu

Image
POBJEDA /

Jeste li primijetili? Konačno se zna tko stoji iza plakata koji se danima pojavljuju po Zagrebu

Dinamo ima priliku još i uhvatiti osminu finala LP

Trenutačno je na vrhu skupine E Chelsea sa sedam bodova, RB Salzburg je drugi sa šest bodova, dok Dinamo i Milan imaju po četiri boda. Hrvatski prvak ima bolju razliku pogodaka, ali Milan je bolji u međusobnom skoru jer je u prvom susretu na San Siru slavio s 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prve dvije momčadi iz skupine odlaze u osminu finala Lige prvaka, a trećeplasirani u Europsku ligu. Za posljednju momčad u skupina europska priča završava za ovu sezonu.

Dinamo želi pobjedu

U slučaju pobjede Dinamo bi otišao na tri boda prednosti nad Milanom. U slučaju pobjede od dva razlike Plavima bi širom bila otvorena vrata europskog proljeća. Naime, u tom slučaju bi u posljednje kolo ušli s gol-razlikom na nuli, a Milan s minus pet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Podsjetimo, Dinamo još nikad nije prezimio u Europi iz grupne faze Lige prvaka, a samo je jednom uspio ostvariti više od jedne pobjede u skupini. Bilo je to davno, tamo u sezoni 1998./1999., kad je čak osvojio drugo mjesto u skupini, ali to je bila jedna od dvije sezone u kojima je to značilo i ispadanje iz bilo kakvog europskog natjecanja u nastavku sezone.

7 bodova bi bio drugi najveći uspjeh za Dinamo u LP

Pobjeda protiv talijanskog prvaka Milana značila bi da Dinamo ima sedam bodova, što bi bio njegov drugi najveći uspjeh u povijesti Lige prvaka. Jedino je prethodno spomenute sezone osvojio više bodova, njih osam. Tad je u Maksimiru pao Porto te u Amsterdamu Ajax, a nizozemski velikan i Olympiakos su uzeli po bod u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, u našoj anketi, dva kola prije kraja natjecanja u skupinama Lige prvaka, u predvečerje velikog dvoboja protiv Milana, postavljamo vam pitanje:

"Kako će Dinamo završiti ove jeseni u natjecanju po skupinama Lige prvaka?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasujte i izrazite svoje mišljenje.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo