KRALJICE ŠOKA / Obrvan objavio popis za završno okupljanje rukometašica

Image
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

'Odlučili smo se na ovu akciju s ciljem da na jednom mjestu vidimo sve ono što Hrvatska ima, i što bi joj moglo koristiti u budućnosti'

14.5.2024.
16:35
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije Ivica Obrvan objavio je popis igračica za završno okupljanje na kraju ove rukometne sezone.

Image
PLES KUGLICA /

Kraljice šoka doznale protivnice na EURO-u: Igrat će protiv domaćina turnira

Image
PLES KUGLICA /

Kraljice šoka doznale protivnice na EURO-u: Igrat će protiv domaćina turnira

Na tom popisu su 23 igračice, od kojih je većina mladih, odnosno onih koji bi jednog dana trebale biti noseća snaga hrvatske ženske reprezentacije. Već sada mnoge od njih su udarne snage svojih klubova i ovo je idealna prilika da ih izbornik i stručni stožer vide na jednom mjestu. Sve su one, uostalom, prošle selekciju kroz mlađe uzrasne kategorije i bile dio raznih reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornikova ideja je da među njima pokuša pronaći osvježenje za iznimno zahtjevne zadaće koje čekaju seniorsku reprezentaciju tijekom jeseni, ali i sljedeći olimpijski ciklus. Ideja je da se kroz dobru selekciju pokuša složiti reprezentacija koja bi mogla doći do Igara u Los Angelesu 2028. godine. Već ove zime, hrvatsku žensku seniorsku reprezentaciju čeka nastup na Europskom prvenstvu koje zajednički organiziraju Mađarska, Austrija i Švicarska. Hrvatska je u vrlo zahtjevnoj skupini s Danskom, domaćinom Švicarskom i Farskim Otocima.

"Znam da je sezona bila izuzetno dugačka i naporna i da su mnoge cure umorne i jedva čekaju predah, ali kako zbog zgusnutog kalendara natjecanja nemamo mogućnosti okupljati se kroz sezonu, odlučili smo se na ovu akciju s ciljem da na jednom mjestu vidimo sve ono što Hrvatska ima, i što bi joj moglo koristiti u budućnosti", izjavio je izbornik Ivica Obrvan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dio tih igračica već ima seniorsko iskustvo poput Tene Petike, Lare Burić, Gabriele Gudelj dio ćemo testirati i tražiti neka nova rješenja za pozicije, ali i drugačiji igru. Iskustvo nas, naime, uči da je broj ozljeda sve veći i veći, i mi nemamo pravo čekati i tražiti rješenje kada se to dogodi. Moramo biti spremni i znati da umjesto, karikiram, lijeve vanjske koja nije na raspolaganju, tog trenutka može uskočiti neka druga djevojka. Osim toga, Pariz smo propustili, idemo sve napraviti da se to ne dogodi sa sljedećim Olimpijskim igrama", dodao je Obrvan.

Evo popisa hrvatske ženske seniorske reprezentacije:

Lea Zetović (SPORT LISBOA E BENFICA),Petra Marinović (JEANNE D’ARC DIJON HANDBALL),Karmela Pokopac (ŽRK BJELOVAR), Katja Vuković (RK PODRAVKA),Petra Frančić (ŽRK OSIJEK),Lucija Ivanda (RK DALMATINKA),
Lara Burić (RK LOKOMOTIVA ZAGREB),Kala Kosovac (ŽRK ZRINSKI),
Bruna Zrnić (ALBA FEHÉRVÁR KC), Elena Popović (RK PODRAVKA), Ema Balaško (ŽRK ZRINSKI),Veronika Babara (RK LOKOMOTIVA ZAGREB),
Iva Bule (RK DALMATINKA),Tena Petika (OGC NICE COTE D AZUR HANDBALL), Ivana Fratnik (RK LOKOMOTIVA ZAGREB),Ana Malec (RK LOKOMOTIVA ZAGREB),Andrea Pavković (HYPO NIEDERÖSTERREICH),
Tamara Hudoletnjak (ŽRK SPLIT 2010),Iva Zrilić (RK LOKOMOTIVA ZAGREB), Anđela Zagar (BÉKÉSCSABAI ELORE NKSE),Gabriela Gudelj(ŽRK ZRINSKI),Hannah Vuljak (RK PODRAVKA),Lara Brezenci (SC FERLACH)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo