Rezultati novog istraživanja pokazali su povezanost između uzimanja resveratrola i većih plućnih volumena, kao i smanjenja rizika od suženja dišnih puteva.
Na osnovi svih do sada provedenih istraživanja, čini se da umjerena konzumacija vina ima pozitivan učinak na plućnu funkciju, a korištene doze resveratrola iz spomenutih epidemioloških istraživanja odgovaraju onima koje se mogu postići umjerenom konzumacijom vina.
Prethodna istraživanja su pokazala da sastojci prisutni u sjemenkama i koži crvenog grožđa snizuju razine estrogena i uzrokuju porast razina testosterona kod žena u predmenopauzi, čime se smanjuje i rizik od karcinoma dojke.
Znanstvenici stoga ženama koje žele popiti čašu vina nakon večere preporučjuju da njihov izbor bude crno vino.
Rak dojke je izuzetno raširen, samo je u SAD-u godišnje dijagnosticirano 230.000 novih slučajeva, a ujedno i vodeća zloćudna bolest među ženama.
http://www.vitamini.hr/