- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Tjestenina s mini rajčicama i mozzarellom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu s mini rajčicama i mozzarellom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 500 g
- mini rajčica, 480 g
- sir mozzarella, 100 g
- naribani sir, 90 g pecorino
- luk, 1 glavica
- mediteranska mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk nasjeckamo, a mozzarellu narežemo na kockice. U lonac s vrelom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.
- U tavu ulijemo maslinovo ulje na koje stavimo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo na srednje jakoj vatri 3-4 minute dok ne omekša. Potom u tavu stavimo rajčicu iz konzerve, začinimo s mediteranskom mješavinom začina.
- Umak kuhamo na laganoj vatri 7-8 minuta. Skuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo u umak od rajčice, dodamo nekoliko listova svježeg bosiljka i sve zajedno nježno izmiješamo.
- Gotovu tjesteninu prebacimo u prikladnu posudi te preko tjestenine stavimo na kockice narezanu mozzarellu, dodamo pokoji listić bosiljka, te sve zajedno posipamo s naribanim pecorinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |