- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Roščići punjeni kestenom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti roščiće punjene kestenom.
U slučaju da Vam treba nešto slatko što ne zahtijeva dugu pripremu, na pravom ste mjestu. Korištenje gotovog prhkog tijesta uvelike olakšava posao, a i nadjev je gotov za tili čas. Tek što ste krenuli u kuhinju, već ove ljepotane vadite iz pećnice!
Roščići punjeni kestenom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti roščiće punjene kestenom. - prhko tijesto (svježeg), kesten pire, aroma vanilije, šećer u prahu, džem od šumskog voća, mlijeko, U zdjelu stavimo kesten pire, dodamo aromu vanilije, šećer u prahu i sve zajedno vilicom izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Zatim dlanovima oblikujemo kuglice veličine oraha i kratko ih stavimo na stranu. ; Tijesto raširimo na radnu površinu i izrežemo na jednake trokute. ; Zatim na šire dijelove trokuta stavljamo po pola žličice džema od šumskog voća, na njega položimo po jednu kuglicu kesten pirea, te svaki savijemo u roščić. ; Roščiće složimo na, papirom za pečenje obložen lim za pečenje, premažemo ih mlijekom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta. ; Gotove roščiće izvadimo iz pećnice, ostavimo da se ohlade, posipamo ih šećerom u prahu i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- prhko tijesto, 500 g svježeg
- kesten pire, 200 g
- aroma vanilije, 2 ml
- šećer u prahu, 40 g
- džem od šumskog voća, 100 g
- mlijeko, 40 ml
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu stavimo kesten pire, dodamo aromu vanilije, šećer u prahu i sve zajedno vilicom izmiješamo u jednoličnu smjesu.
- Zatim dlanovima oblikujemo kuglice veličine oraha i kratko ih stavimo na stranu.
- Tijesto raširimo na radnu površinu i izrežemo na jednake trokute.
- Zatim na šire dijelove trokuta stavljamo po pola žličice džema od šumskog voća, na njega položimo po jednu kuglicu kesten pirea, te svaki savijemo u roščić.
- Roščiće složimo na, papirom za pečenje obložen lim za pečenje, premažemo ih mlijekom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta.
- Gotove roščiće izvadimo iz pećnice, ostavimo da se ohlade, posipamo ih šećerom u prahu i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |