- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Hrskavi zalogajčići za zaljubljene – U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskave zalogajčiće za zaljubljene. – rajčica ((sjeckana)), sir mozzarella, inćuni ((u filetima)), kapare, tost, mješavina mediteranskih trava, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar, Sjeckanu rajčicu ocijedimo, a sir mozzarelu narežemo na tanke kriške.; U zdjelicu ulijemo maslinovo ulje, začinimo mješavinom mediteranskih začina, solju i paprom, te dobro izmiješamo. ; Zatim kalupom za izrezivanje, iz kriški tosta izrežemo sredine u obliku srca, te dobivena srca od tosta premjestimo u zagrijanu gril tavu bez masnoće i ostavimo ih da se kratko zapeku s jedne strane. ; Nakon jedne i pol minute pečenja, srca premjestimo na radnu površinu, zapečenom stranom prema gore. ; Potom gornju stranu srca premažemo začinjenim maslinovim uljem, nadjenemo žličicom sjeckane rajčice, tankom kriškom sira mozzarele, savijenim filetom slanih inćuna i kaparom. ; Tako pripremljena srca premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, 4-5 minuta. ; Gotove hrskave zalogajčiće premjestimo na tanjure i poslužimo.
; – Brzi zalogajčići od tosta, sjeckane rajčice, mozzarele i još ponečega kao stvoreni su za zaljubljene, koji svoje slobodno vrijeme više vole provoditi negdje drugdje nego u kuhinji.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Hrskavi zalogajčići za zaljubljene – U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskave zalogajčiće za zaljubljene. – sjeckana rajčica, sir mozzarella, fileti inćuna, kapare, tost, mješavina mediteranskih trava, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Sjeckanu rajčicu ocijedimo, a sir mozzarelu narežemo na tanke kriške.; U zdjelicu ulijemo maslinovo ulje, začinimo mješavinom mediteranskih začina, solju i paprom, te dobro izmiješamo. ; Zatim kalupom za izrezivanje, iz kriški tosta izrežemo sredine u obliku srca, te dobivena srca od tosta premjestimo u zagrijanu gril tavu bez masnoće i ostavimo ih da se kratko zapeku s jedne strane. ; Nakon jedne i pol minute pečenja, srca premjestimo na radnu površinu, zapečenom stranom prema gore. ; Potom gornju stranu srca premažemo začinjenim maslinovim uljem, nadjenemo žličicom sjeckane rajčice, tankom kriškom sira mozzarele, savijenim filetom slanih inćuna i kaparom. ; Tako pripremljena srca premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, 4-5 minuta. ; Gotove hrskave zalogajčiće premjestimo na tanjure i poslužimo.
; -</div>
Hrskavi zalogajčići za zaljubljene
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskave zalogajčiće za zaljubljene.
Brzi zalogajčići od tosta, sjeckane rajčice, mozzarele i još ponečega kao stvoreni su za zaljubljene, koji svoje slobodno vrijeme više vole provoditi negdje drugdje nego u kuhinji.
Hrskavi zalogajčići za zaljubljene - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hrskave zalogajčiće za zaljubljene. - sjeckana rajčica, sir mozzarella, fileti inćuna, kapare, tost, mješavina mediteranskih trava, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Sjeckanu rajčicu ocijedimo, a sir mozzarelu narežemo na tanke kriške.; U zdjelicu ulijemo maslinovo ulje, začinimo mješavinom mediteranskih začina, solju i paprom, te dobro izmiješamo. ; Zatim kalupom za izrezivanje, iz kriški tosta izrežemo sredine u obliku srca, te dobivena srca od tosta premjestimo u zagrijanu gril tavu bez masnoće i ostavimo ih da se kratko zapeku s jedne strane. ; Nakon jedne i pol minute pečenja, srca premjestimo na radnu površinu, zapečenom stranom prema gore. ; Potom gornju stranu srca premažemo začinjenim maslinovim uljem, nadjenemo žličicom sjeckane rajčice, tankom kriškom sira mozzarele, savijenim filetom slanih inćuna i kaparom. ; Tako pripremljena srca premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, 4-5 minuta. ; Gotove hrskave zalogajčiće premjestimo na tanjure i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Sjeckanu rajčicu ocijedimo, a sir mozzarelu narežemo na tanke kriške.
- U zdjelicu ulijemo maslinovo ulje, začinimo mješavinom mediteranskih začina, solju i paprom, te dobro izmiješamo.
- Zatim kalupom za izrezivanje, iz kriški tosta izrežemo sredine u obliku srca, te dobivena srca od tosta premjestimo u zagrijanu gril tavu bez masnoće i ostavimo ih da se kratko zapeku s jedne strane.
- Nakon jedne i pol minute pečenja, srca premjestimo na radnu površinu, zapečenom stranom prema gore.
- Potom gornju stranu srca premažemo začinjenim maslinovim uljem, nadjenemo žličicom sjeckane rajčice, tankom kriškom sira mozzarele, savijenim filetom slanih inćuna i kaparom.
- Tako pripremljena srca premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, 4-5 minuta.
- Gotove hrskave zalogajčiće premjestimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|