'PREDAO JE GRAD' / Vukovarski SDP-ovci podnijeli ostavku. Grbinu poslali dopis: 'Šokirani smo i duboko razočarani'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Izrazili su veliko nezadovoljstvo jer Grbin nije poštovao riječ danu potpredsjednici vukovarskog SDP-a Biljani Gaća

15.5.2024.
12:22
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Gradski odbor vukovarskog SDP-a uputilo je dopis Predsjedništvu stranke i šefu stranke Peđi Grbinu.

U dopisu su izrazili nezadovoljstvo teškom i izazovnom situacijom s kojom se bore u Vukovaru. Tvrde da su bili iznimno aktivni u kampanji za parlamentarne izbore, da su okupljali ljude, razgovarali s građanima i reagirali na probleme u lokalnoj zajednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuli su da je Grbin prekršio usmeni dogovor jer nije poštovao to što je dao svoju riječ Biljani Gaća, predsjednici vukovarskog SDP-a i "predao Grad Vukovar desnici" jer su "iz Vukovara u Hrvatski sabor ušla četiri zastupnika iz stranaka desnice, s lijevog spektra nijedan". Naglasili su i da je "biti SDP-ovac u Vukovaru potpuno drugačije nego biti bilo gdje dalje u Hrvatskoj" i da stranci to odgovorno tvrde upravo oni koji ondje žive i djeluju godinama.

"Šokirani i duboko razočarani činjenicom da je Predsjednik stranke prekršio prethodno spomenuti usmeni dogovor te pokazao da se ne drži dane riječi time što donosi odluku da se iduća po redu na listi, Biljana Gaća, preskače, ističemo da je ovo ogroman udarac cijeloj našoj organizaciji", napisali su i dodali da je to velik udarac za stranku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ISKRENO SE KAJEM' /

Šef bjelovarskog SDP-a priznao nam da je bio pijan za volanom: 'Moram biti primjer, a sada nisam bio...'

Image
'ISKRENO SE KAJEM' /

Šef bjelovarskog SDP-a priznao nam da je bio pijan za volanom: 'Moram biti primjer, a sada nisam bio...'

Napomenuli su da je Gaća zaslužila to mjesto.

"Unutar stranke dobro je poznata činjenica da je predsjednik Peđa Grbin dao svoju riječ Biljani Gaća, predsjednici SDP-a Vukovar, potpredsjednici SDP-a Vukovarsko-srijemske županije i članici Predsjedništva SDP-a Hrvatske te dugogodišnjoj aktivnoj članici koja je to svojim radom i trudom zaslužila i ranije da će upravo ona biti izravna zamjena za mandat kolege Predraga Freda Matića. Istu tu riječ dao je i Predragu Fredu Matiću, SDP-ovom zastupniku u Europskom parlamentu i članu Predsjedništva SDP-a Hrvatske, a koji nam je to javno rekao", napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuli su da su bili vrlo aktivni u kampanji za Parlamentarne izbore 2024. godine i radili za svoje kandidate i kandidatkinje.

"Smatrajući da će SDP Vukovar nakon izbora konačno imati predstavnicu u Hrvatskom saboru, bilo bi nam drago vidjeti da se cijeni trud naše gradske organizacije i da će Vukovarci koji vjeruju u ljevicu biti adekvatno zastupljeni", napisali su vukovarski SDP-ovci u dopisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj dopis zaključuju riječima da im je žao što se tom odlukom ugasio "plamen istinske socijaldemokracije u Vukovaru", da se osjećaju prevareno, a svojim dopisom daju neopozive ostavke na sve stranačke funkcije.

"Bez obzira na sve, podržavamo kolegice i kolege na listi za Europski parlament jer oni nisu krivi za ovu situaciju i želimo im svu sreću na izborima za Europski parlament", zaključili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U potpisu stoje: Biljana Gaća, Srđan Šijaković, Dragana Shoukry, Mile Ivković, Darko Buljan, Zvonko Kalanj, Mirko Dorokazi, Siniša Komunickej, Darko Okanović, Damir Maduna, Nataša Bišof, Milan Obajdin i Nevenka Grahovac.

POGLEDAJTE VIDEO: Što će biti s Grbinom? Neki traže njegovu ostavku, a šuška se i o njegovim nasljednicima

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo