VELIKA BUKTINJA / Vatrogasac otkrio detalje kaosa u Medulinu: 'Praktički smo prerezali požar'

Edvin Matko Juršić, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Pula, kazao je za medije da je intervencija bila kompleksna te da je požar na brodicama bio u razbuktaloj fazi kada su vatrogasci stigli na teren

15.5.2024.
12:17
VOYO logo

U požaru koji je zahvatio brodice u Medulinskom zaljevu izgorjelo je više od 20 brodica. Područje je sada pod nadzorom, a nadzorne kamere otkrit će kako je do nesreće došlo.

Edvin Matko Juršić, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Pula, kazao je za medije da je intervencija bila kompleksna te da je požar na brodicama bio u razbuktaloj fazi kada su vatrogasci stigli na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što smo mi mogli napraviti i napravili smo, praktički smo 'prerezali' požar i spriječili da se širi na brodice koje nisu bile zahvaćene. Problem za koji smo bili spremni su konopi jer, kako brodice izgore, otkače se i krenu niz buru pa smo ih morali loviti sajlama", kazao je Juršić.

Zasad se pretpostavlja da je požar krenuo s jedne od brodica, ali očevid to tek treba potvrditi. Trenutačno se radi popis izgorjelih brodica te se pokušava utvrditi tko su vlasnici uništenih plovila. Vatrogasci su postavili brane kako ne bi došlo do daljnjih onečišćenja mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'DOŠLO JE DO EKSPLOZIJE' /

Veliki požar u medulinskoj marini! Izgorjelo 20-ak jahti i jedrilica, doznajemo detalje

Image
'DOŠLO JE DO EKSPLOZIJE' /

Veliki požar u medulinskoj marini! Izgorjelo 20-ak jahti i jedrilica, doznajemo detalje

Onečišćenja okoliša, potvrđuju iz lučke kapetanije, ima - uglavnom su to ugljikovodici iz brodica, dijelovi plovila, plastika i čađa. Kako bi se spriječilo širenje onečišćenja, postavljene su dvostruke samoupijajuće brane, a radi opreza će biti postavljena i gumena brana.

Na putu za Medulinski zaljev je i eko brod koji će pokušati sanirati štetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je jedna tragedija, na terenu sam od ranojutarnjih sati. Vatrogasci su već bili ovdje, započinjali akciju gašenja, a ja sam se čuo s kapetanicom gospođom Dolores. Postavila se upijajuća brana. Naravno da će općina biti na raspolaganju te ćemo dogovoriti koordinaciju pomoći vlasnicima vezova", kazao je Ivan Kirac, načelnik općine Medulin.

POGLEDAJTE VIDEO: Pogledajte dramatičan trenutak eksplozije brodice u plamenu: 'Sve je odjednom erumpiralo'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo