SVE NAJBOLJE / Josip Manolić danas slavi 104. rođendan! Preživio ratove, koronu, potres. Kći: 'Dobrog je zdravlja'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Svećenik mu je dao sve sakramente, ispovjedio ga i dao mu odrješenje grijeha. 'Ne želim o tome ništa govoriti. Hvala i ugodan Božić', rekla je tada njegova kćer

22.3.2024.
8:54
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Prije točno 104 godine na današnji dan rođen je Josip Manolić. U malom mjestu Kalinovcu pored Đurđevca rodio se 1920. godine.

Josipa svi zovu Joža i jedan je od najznačajnijih hrvatskih političara. Bio je među osnivačima HDZ-a, drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske, prvi predsjednik Županijskog doma Hrvatskog sabora te visokopozicionirani pripadnik UDBA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

"Dobro je, dobrog je zdravlja", kratko je rekla njegova kći Zrnka za 24 sata. Više detalja nije htjela otkrivati.

Manolić je diplomirani pravnik, a politikom se počeo baviti 1937. godine. Na njegov se rođendan prije četiri godine dogodio i zagrebački potres. Doživio je i SARS, ptičju i svinjsku gripu, MERS i pandemiju COVID-19. U 102. godini čak je prebolio koronu, nije mu trebala hospitalizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prosincu prošle godine u medijima je završila informacija da je Manolića posjetio svećenik. Navodno ga je sam Manolić pozvao koji je bio pri punoj svijesti.

Image
SAM JE TO ZATRAŽIO /

Svećenik posjetio Josipa Manolića (103) i dao mu sakramente: Ispovijedio se i dobio odrješenje grijeha

Image
SAM JE TO ZATRAŽIO /

Svećenik posjetio Josipa Manolića (103) i dao mu sakramente: Ispovijedio se i dobio odrješenje grijeha

Svećenik mu je dao sve sakramente, ispovjedio ga i dao mu odrješenje grijeha. "Ne želim o tome ništa govoriti. Hvala i ugodan Božić", rekla je tada njegova kćer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja tajna je da sam uvijek želio i radio umjereno, umjereno živio. Jer ljudski organizam je toliko kompliciran da pitanje tog dugog života zavisi od niz faktora. Kad je u pitanju umjereno jesti - uvijek umjereno. Nikada do kraja. Znači biti umjeren u jelu i pilu. To vam je od onih deset zapovijedi Božjih. Toga sam se ja uvijek u životu držao. Na prehranu posebno pazim. Nikad ne pretjerujem. Dosta povrća. Alkohol uopće ne konzumiram. Najviše 1dcl crnog vina popijem", rekao je prije nekoliko godina.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

POGLEDAJTE VIDEO: Manolić proslavio svoj 100. rođendan! 'Nemojte se junačiti, ti su vrlo brzo pod zemlju otišli'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike