HRVATSKA NOVINARKA PRONAŠLA PERU KONJA, ČOVJEKA S INTERPOLOVE TJERALICE: / Tereti ga se za ratni zločin, evo što on kaže

Image
Foto: Provjereno / Nova TV

U večerašnjem 'Provjerenom' pogledajte priču o pripadniku HVO-a kojeg se tereti za zločin prema civilima

31.1.2019.
18:23
Provjereno / Nova TV
VOYO logo

Večerašnje "Provjereno" Nove TV donosi priču o Peri Vincetiću, koji je poznat i po nadimku Konj, pripadniku HVO-a kojeg Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine zbog sumnje u ratni zločin prema civilima. Vincetića, koji je promijenio ime u Marco Vidović, reporterka "Provjerenog", Ema Branici, uspjela je locirati u dva dana te s njim dogovorila intervju.

Za Vincetićem je raspisana je Interpolova tjeralica, a u optužnici ga se tereti za zločine počinjene prema obitelji Benković, Marku i njegovoj supruzi Tunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upali u njihov lokal i silovali Tunde

Tunde i Marko Benković prisjetili su se ratne 1992. godine u Orašju, kada su vodili restoran i noćni klub i vjerovali da rat neće doći do njih.

Prema njihovim riječima, jedne su noći pripadnici postrojbe pod vodstvom Pere Vincetića Konja ušli u njihov lokal. Pero Konj i drugi policajac Mato Baotić odveli su Tunde i silovali je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je izvadio neki veliki nož i onda stavio ovdje na vrat. Onda sam se uplašila najviše kad smo sjeli u auto i taj Vincetić je zavezao oči. I on je imao kaiš i otkopčao je kaiš i mene naredi da se ja skinem. Normalno, ja to nisam htjela, ali već sam drhtala. Iza leđa je došao Vincetić i tako me silovao. Poslije su se zamijenili", ispričala je Tunde za 'Provjereno'.

Mučenje supruga Marka

Nakon silovanja Tunde, započeli su s mučenjem njezina supruga Marka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mučenje, cijelu noć i drugi dan da priznam gdje mi je novac. Kaže on: ja sam ti našao radiostanicu i bit ćeš ubijen", ispričao je Marko koji je potom više od mjesec dana bio zarobljenik, a Tunde je u međuvremenu saznala da je trudna.

Rekli su da im nije rat uništio život, nego čovjek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pero Vincetić negira navode o zločinu

U razgovoru s reporterkom 'Provjerenog' optuženi Pero Vincetić Konj tvrdi da su svi navodi laž.

"Sve što je istina u tome što navodi bračni par Benković je ta da su naveli svoje ime i prezime točno, pretpostavljam", tvrdi Pero Konj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da je apsolutno dostupan hrvatskim vlastima i da se nema zbog čega skrivati.

Subina optuženih

"Koga na kraju krajeva zanima moja priča ili priča od bilo koga od nas? Bitno je da smo ratni zločinci, da smo optuženi, da se ima o čemu govoriti. Bitno je da se gledanost podiže, sve je to bitno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudbina svih nas koji jesmo pod tim optužnicama, to ne zanima nikoga, jer ako zagrebete malo dublje naići ćete na neke tužne priče, na svakodnevnicu, na svakodnevne probleme", rekao je Pero Vincetić.

Pero Vincetić također tvrdi da su mu Benkovići ponudili odustanak od tužbe u zamjenu za novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu priču o ovom slučaju pogledajte večeras u "Provjerenom" od 22:30 na Novoj TV.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo