VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNE DANE / Planirate doček na otvorenom? Meteorolozi otkrili kakvo nas vrijeme očekuje u novogodišnjoj noći

Image
Foto: Pixsell/ Davor Puklavec

Izvanprosječno toplo vrijeme nastavlja se i dalje, a u utorak ponovo jača južina

30.12.2023.
8:32
Pixsell/ Davor Puklavec
VOYO logo

Ovih dana, vrijeme je iznadprosječno toplo, a prema prognozi, nastavlja se i u narednom periodu. Danas će biti promjenljivo, u Gorskoj Hrvatskoj i na Jadranu ponegdje i pretežno oblačno. Povremeno malo kiše, ponajprije na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u Gorskom kotaru i Lici. Vjetar slab, mjestimice do umjeren jugozapadni, u Dalmaciji jugoistočni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 10 do 16 stupnjeva, javlja DHMZ.

I sutra će biti iznadprosječno toplo te razmjerno vjetrovito. Na Jadranu i uz njega promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru. U središnjim i istočnim krajevima djelomice sunčano. Zapuhat će umjeren, povremeno i jak jugozapadni vjetar, u gorju na udare i olujan. Na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar će jačati prema kraju dana. Jutarnja temperatura između 1 i 7, na Jadranu od 6 do 11. Najviša dnevna između 11 i 16 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novogodišnjoj noći i dalje prilično vjetrovito. Kiša povremeno na Jadranu i uz njega, češća na širem riječkom području i u Gorskom kotaru, a prema jutru će se proširiti i na središnje i istočne krajeve. Temperatura u noći između 5 i 10, na Jadranu od 9 do 14 stupnjeva.

Jačanje južine

HRT javlja da će u relativno toploj i vjetrovitoj novogodišnjoj noći ponegdje biti kiša, ponajprije u krajevima uz Jadran, a na Novu godinu ujutro i prijepodne i u sjevernijim područjima. Popodne djelomično razvedravanje, uz malo nižu temperaturu nego za vikend, a u utorak ponovno jačanje južine, pri čemu na kišu treba računati posebice u gorskoj Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu nedjeljno jačanje juga donosi prema kraju dana sve češću kišu koja će se nastaviti i u noći na ponedjeljak, uglavnom u Dalmaciji i tijekom ponedjeljka. Jugo će okrenuti na jugozapadni i zapadni vjetar koji će postupno slabjeti. Već u utorak jačanje jugozapadnjaka i juga, uz porast naoblake te ponovno povećanu vjerojatnost za kišu, posebno na sjevernom Jadranu", prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

POGLEDAJTE VIDEO: U 2024. s južinom: Nastavlja se iznadprosječno toplo vrijeme, evo što očekivati ako planirate doček na otvorenom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo