URNEBES U NFL-u: / Kreće doigravanje i više nećemo gledati ove luđake

Image
4.1.2016.
13:22
VOYO logo

Uz branitelje naslova New England (12-4) u 'play-off' su iz American Football Conferencea (AFC) ušli Denver (12-4), Cincinnati (12-4), , Kansas City (11-5), Pittsburgh (10-6) i Houston (9-7), dok su iz National Football Conferencea (NFC) mjesto u doigravanju izborili Carolina (15-1), Arizona (13-3), Minnesota (11-5), Seattle (10-6), Green Bay (10-6) i Washington (9-7).

Posljednju ulaznicu za doigravanje izborili su Pittsburgh Steelers. Steelersima je za ulazak u play-off trebala pobjeda protiv Cleveland Brownsa, ali i poraz New York Jetsa od Buffalo Billsa. Pittsburgh je svoj dio posla obavio pobijedivši 28-12, a pomogli su im i Jetsi koji su izgubili 17-22. Jetsi su tako ostali bez doigravanja prvi put nakon 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završnica počinje 9. i 10. siječnja 'wild card' kolom. U AFC-u za mjesto u polufinalu 9. siječnja borit će se Cincinnati Bengals i Pittsburgh Steelers te Houston Texans i Kansas City Chiefs. Dan poslije slijede okršaji u NFC-u, a sastaju se Minnesota Vikings i Seattle Seahawks te Washington Redskins i Green Bay Packers. Pobjednici tih dvoboja osigurat će plasman u konferencijska polufinala. U polufinalu AFC-a su već Denver Broncosi, kojima se u u posljednjem kolu vratio legendarni 'quarterback' Payton Manning i donio pobjedu nad San Diegom (27-20) zahvaljujući kojoj su Broncosi osvojili prvo mjesto u AFC-u i prednost domaćeg terena. Izravno mjesto u polufinalu izborili su i New England Patriotsi koji su regularni dio sezone završili s dva uzastopna poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu NFC-a su dvije momčadi s najboljim omjerom u ligi, Carolina Panthersi koji su doživjeli samo jedan poraz te Arizona Cardinalsi koji su u posljednjem kolu regularnog dijela sezone na domaćem terenu doživjeli uvjerljiv poraz (6-36) od prošlogodišnjih finalista Seattle Seahawksa. Naslov brane New England Patriotsi, a 50. izdanje Super Bowla na rasporedu je 7. veljače u Santa Clari u Kaliforniji na Levi's Stadiumu, gdje svoje utakmice igraju San Francisco 49ers.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šteta, što u doigravanje neće i Buffalo Billsi, nedostajat će nam snimke njihovih navijača koji se zovu 'Bills Mafia'. Slovenci su te snimke komentirali da su kao na Planici, kada kolektivno alkoholizirane tisuća navijača 'gledaju' skijaške letove...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo