Posljednja vožnja / Umrla najtrofejnija hrvatska vozačica svih vremena

Image
Foto: ZAMS

U ponedjeljka ujutro nas je nakon kratke bolesti, prebrzo i pretiho, kako je i uvijek živjela zauvijek napustila najtrofejnija hrvatska vozačica svih vremena Mira Nikolić-Mucek.

29.4.2013.
13:05
ZAMS
VOYO logo

U svojoj bogatoj vozačkoj i sportskoj karijeri Mira Nikolić je obnašala brojne dužnosti. Bila je tako predsjednica Upravnog odbora ZAS-a, predsjednica AK INA Zagreb, sudac specijalista HAKS-a, prva žena instruktor auto škole u bivšoj državi, najtrofejnija hrvatska vozačica svih vremena te dobitnica nagrade za životno djelo ZAS-a.

I tako bi mogli u nedogled nabrajati njezine svakodnevne ne funkcije već dužnosti koje je obnašala prije nego što je odjurila u vječni smiraj od ovozemaljskog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tisuće i tisuće kilometara provezla je po reli stazama Jugoslavije, Bugarske, Čehoslovačke, a njezin legendarni 'NSU TTS' uvijek se vraćao pun pokala u sportsku bazu, Medulićevu 14.

Pritom potpuno ravnopravno i često na prvoj poziciji pobjedničkog postolja, kao jedina amazonka nabijala je komplekse jačem spolu, rekli bi u športu predodređenom za muškarce, a istovremeno svoj športski duh i vještine prenosila je na stotine mladih vozača i vozačica u auto školi AK INA, koji su pod njezinom rukom stekli dodatnu sigurnost upravljanja volanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medulićeve 14 kao sjedišta i mjesta povijesnih susreta srijedom i događanja: Ženskog relija i INA delta rallya, Obiteljskih karavana i dr., odavno već nema, a danas je tih ou sadašnjim klupskim prostorijama u Šubićevoj ulici.

Vjerujemo da će se automobilisti širom domovine rado sjetiti brojnih susreta s Mucekom, uvijek nasmijanom i slavonski otvorenog srcem, posebno na priredbama koje je organizirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo