Nole se rasplakao: Povreda uopšte nije naivna (VIDEO)

Prvi reket sveta sa suzama u očima prokomentarisao stanje povrede

8.4.2013.
13:05
VOYO logo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković istakao je da nije veliki optimista povodom povrede zgloba desne noge koju je zadobio na meču sa Semom Kverijem, ali da se nada da će ipak moći da zaigra na Mastersu u Monte Karlu.

- Kakva god da je povreda izvesno je da sam izbegao najviši i najteži stepen istegnuća. Sigurno je da zglob nije oštećen, preostaje da vidimo kolika je ozbiljnost i da procenim mogu li da budem spreman za Monte Karlo. Ide sezona na šljaci na kojoj sam odrastao, videću kako se budem osećao i potrebno je da donesem mudru odluka. Voleo bih da igram u Monte Karlu, tamo živim i volim da igram na tom turniru, ali videćemo koliko je to realno. Do Rolan Garosa ima još mnogo vremena i sigurno je da tu nema dileme i da ću biti spreman - rekao je Đoković na konferenciji za medije posle plasmana Srbije u polufinale Dejvis kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je ponovio da bez obzira na bolove nijednog trenutka nije razmišljao da preda meč protiv Kverija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ne treba veći motiv od igranja za Srbiju, retke su prilike i zato svaki član našeg tima daje maksimum. Meč je bio čudan, već u trećem gemu sam izvrnuo zglob, u narednih sat vremena nisam znao da li ći moći da nastavim, ali motivacija i inspiracija kad igram za Srbiju, tim, kolege, selektor, navijači u Areni, u Srbiji, mentalno su uticali na mene da nastavim dalje i stisnem zube. Pokušavao sam samo da mislim o narednom poenu, taktici, protivniku, da potiskujem bol i nd razmišljam o povredi. Ali, to je gotovo nemoguće, podsvest je jaka i prirodno je da čovek misli o tome, razmišlja da li može da se osloni na nogu i zato sam prvih sat vremena bio oprezan, a posle su lekovi učinili svoje - naveo je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo