Utrka do oblaka / Svjetski prvak Loeb juriša na Pikes Peak

Image
Foto: peugeot

Uvijek u potrazi za novim izazovima, deveterostruki svjetski prvak u reliju Sébastien Loeb i Peugeot Sport idu u napad na Pikes Peak International Hill Climb, najvišu brdsku utrku na svijetu.

23.4.2013.
13:47
peugeot
VOYO logo

Francuski šampion 30. lipnja počet će svoju vožnju, a cilj je na 4301 m nadmorske visine. Upravljat će modelom Peugeot 208 T16 Pikes Peak, koji je osmislio Peugeot Sport. Ovo će biti veliki povratak francuskog tima u Colorado, nakon legendarnih pobjeda 1988. i 1989. godine.

I sama najava ovog ambicioznog projekta, prije gotovo 20 dana, već je bila događaj. Sad je vrijeme za prelazak na novu fazu ove avanture izvan svih pravila, koja nije ništa manje važna: pronalaženje automobila koji će Sébastiena Loeba možda dovesti do prestižne pobjede. Izgled Peugeot 208 T16 Pikes Peak nadahnut je serijskim modelom te ekskluzivno osmišljen za ovu utrku, koja predstavlja specifičan tehnički izazov. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjeluje u klasi Unlimited, kraljevskoj kategoriji koja ostavlja veliku slobodu inženjerima a Peugeot se može osloniti na svoje golemo iskustvo. Francuski tim već je ostavio trag na ovoj utrci 'do oblaka' kad je model 405 T16 dva puta zaredom, 1988. i 1989., pobijedio, i to s vozačima Arijem Vatanenom i Robbyjem Unserom. Film 'Climb dance', u kojem su vjerodostojno prikazane kritične situacije ove utrke, duboko je potresao gledatelje, posebno Sébastiena Loeba.

Pikes Peak je staza gdje u manje od 20 km razlika u nadmorskoj visini doseže 1500 metara, dok se cilj nalazi na 4301 m nadmorske visine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo