FIFA demantirala vrbanovića / Šuker nije u Bangkoku, a nije ni otputovao u četvrtak kako je rečeno?

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Nakon što je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović izostanak komentara predsjednika Šukera opravdao tvrdnjom da je u četvrtak otputovao u Bangkok na sastanak FIFA-e, službene informacije su odale kako je ta informacija bila sasvim pogrešna.

26.11.2014.
8:15
Daniel Kasap/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker nije prokomentirao otkazivanje najvećog hrvatskog derbija, a izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović na jučerašnjoj je konferenciji to opravdao tvrdnjom kako se Šuker nalazi na sastanku FIFE u Bangkoku.

''Davor Šuker otputovao je u četvrtak na poziv Uefe. U svakodnevnom smo kontaktu. Ima službene obveze u Komisiji za profesionalni nogomet'', kazao je tada Vrbanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, FIFA-ini službenici su tijekom jučerašnjeg dana medijima rekli kako FIFA nije održala nikakav sastanak, a kasnije je ustanovljeno i kako je HNS objavio da se Šuker u petak sastao sa švedskim veleposlanikom Schmidtom prilikom čega su razmijenili dresove reprezentacija, što znači da nije mogao otputovati u četvrtak.

''Nikakav službeni Fifin sastanak na kojem sudjeluje Davor Šuker se danas ne održava na Tajlandu'', kazao je za Germanijak.hr glasnogovornik Fife David Noemi, a isto je potvrdio i Wanchai Rujawongsanti, sportski urednik Bangkok Posta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zahtjev za objašnjenjem, HNS je priopćio:

''Predsjednik Šuker trenutno je u Londonu, a put za Bangkok mu je odgođen za četvrtak gdje će, između ostaloga, sudjelovati na humanitarnoj utakmici World Legends. Sastanak mu je odgođen za idući četvrtak, a predsjednik Vrbanović se zabunio kada je rekao da je Davor otputovao protekli četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo