OD MAKARSKE DO SPLITA / Slovenski biciklist Grega Bole pobjednik prve etape 'Tour de Croatie'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bole je u završnici etape koja je završila na splitskoj Rivi na najbolji način potvrdio povjerenje svojih momčadskih kolega u njegov sprint, jer su vozači CCC-a proveli na čelu pelotona svih posljednjih 25 kilometara od Dugopolja do Rive

22.4.2015.
17:05
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

SPLIT - Slovenski vozač GregaBole, član poljske momčadi CCC Sprandi Polkowice, pobjednik je prve etape nove inkarnacije biciklističke utrke "Tour de Croatie" vožene od Makarske do Splita u dužini od 154 kilometara.

Bole je u završnici etape koja je završila na splitskoj Rivi na najbolji način potvrdio povjerenje svojih momčadskih kolega u njegov sprint, jer su vozači CCC-a proveli na čelu pelotona svih posljednjih 25 kilometara od Dugopolja do Rive.

Iz posljednjeg zavoja manje od 200 metara prije cilja na čelu utrke su izašli Poljak MaciejPaterski i Bole, a Slovenac je prvi prošao ciljem, dok je drugo mjesto u posljednjim metrima Paterskom preoteo još jedan Slovenac MarkoKump (Adria Mobil).

Prva akcija na utrci dogodila se nakon 50-ak kilometara, odnosno nakon skretanja prema Zadvarju kada su se iz glavne skupine izdvojila četiri vozača, Talijani MarcoTizza (Idea 2010) i MicheleGazzarra (MG. K vis-Vega), Poljak LukaszBodnar (Active Jet) i Španjolac JordiSimon (Movistar Ecuador) koji su stekli maksimalnu prednost od šest minuta. No, kada je peloton ubrzao na cestama dalmatinskog zaleđa, ta se prednost vrlo brzo istopila, a kontrolu utrke su preuzele najkvalitetnije momčadi koje su stigle u Hrvasku, poljski CCC, nizozemski De Rijke i belgijski VerandasWillems.

Od hrvatskih vozača u pvoj etapi istaknuo se najmlađi, 20-godišnji JosipRumac (Adria Mobil) koji je 15-ak kilometara prije cilja neko vrijeme proveo sam na čelu utrke.

Druga etapa utrke na programu je u četvrtak kada će vozači pred sobom imati 204km od Šibenika do Zadra. Start je u 10.40 sati u centru Šibenika, a cilj se očekuje između 15.30 i 16 sati na zadarskom Forumu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo