podržali ih i političari / Skandalozan potez švicarskog lista: Pozvali navijače da simbolom dvoglavog orla podrže reprezentaciju

Image
Foto: Facebook

Dio švicarskih političara iskazao je podršku Shaqiriju i Xhaki nakon kazni zbog njihovih proslava pogodaka, a tamošnji list Blick napravio je po mnogima skandalozan potez

27.6.2018.
8:48
Facebook
VOYO logo

Iako je utakmica između Švicarske i Kostarike odigrana prije četiri dana, proslava pogodaka Xhake i Shaqirija, koji su bili strijelci za pobjedu Švicaraca, još uvijek ne silazi s naslovnica svjetskih sportskih dnevnika. 

Dvojica od brojnih Albanaca u redovima švicarske nogometne reprezentacije najzaslužniji su za pobjedu protiv Srbije, no golove su proslavili pokazujući rukama dvoglavog orla, što je u Srbiji shvaćeno kao provokacija oko koje su se uzbunili čak i političari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA je jučer kaznila albanski dvojac, ali i kapetana Stefana Lichtsteinera, koji im se pridružio u slavlju. Ukupno će platiti 25.000 švicarskih franaka.

Rasprava se povela i u Švicarskoj, u kojoj živi velik broj kako Albanaca, tako i Srba, zbog čega su tenzije tijekom utakmice bile na visokoj razini, a došlo je i do nekoliko sukoba tijekom utakmice na ulicama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio švicarskih političara iskazao je podršku Shaqiriju i Xhaki, a tamošnji list Blick napravio je po mnogima skandalozan potez - pozvao je čitatelje i navijače da iskažu podršku reprezentativcima objavljivanjem svojih fotografija na kojima pokazuju "dvoglavog orla".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo