SRAMOTA NAŠEG SPORTA / Samo u Hrvatskoj: Svjetski prvak završio kao beskućnik!

Image
Foto: PIXSELL

Višestruki državni i svjetski prvak u taekwondou, 20-godišnji Franjo Opačak završio je u prihvatilištu za beskućnike. To nije sramota, ali je sramota da njegove brojne medalje u ovoj državi ništa ne znače.

10.2.2012.
15:24
PIXSELL
VOYO logo

Sibirske temperature od -25 stupnjeva Franjo Opačak - jedan od najboljih hrvatskih sportaša koji je osvojio niz medalja na državnim i svjetskim prvenstvima u taekwandou - dočekao je u prihvatilištu u Slavonskom Brodu.

Tužna je to sudbina ovog 20-godišnjeg sportaša koji je imao nesređenu obiteljsku situaciju zbog čega je otjeran. Sada se snalazi kako god zna i umije, a ovo mu nije prvi put da je završio u prihvatilištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Božić je boravio u riječkom prihvatilištu za beskućnike "Ruže sv. Franje", kasnije i u Zadru, prije nego što je stigao u Slavonski Brod kako bi nastavio s treningom taekwondoa i kickboxinga. Razočaran je što njegove brojne medalje u ovoj državi ništa ne znače.

"U ovoj državi to nikome ne vrijedi, sedam godina zaredom državni sam prvak Hrvatske - i opet ništa. Problem je što nijedan od ovih sportova nije olimpijski, i tu onda nema novca", požalio se Opačak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih 40-ak dana nema stalni smještaj, a prije dolaska oštre zime boravio je kod prijatelja, no sad više ni ne trenira, piše Glas Slavonije.

Ukoliko želite pomoći ovom sportašu, nazovite brodsko prihvatilište na 035-411-675.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo