SVAKA ČAST / Senzacija desetljeća u ženskom rukometu: Podravka neočekivano poražena od Dugog Sela

Image

Iako je trener Podravke Željko Babić najavljivao Dugo Selo kao ozbiljnu ekipu, ovaj rezultat je ipak senzacija

9.2.2023.
15:57
VOYO logo

Rukometašice Dugog Sela ’55 napravile su pravu senzaciju na otvaranju drugog dijela sezone 1. hrvatske rukometne lige za žene. U Koprivnici su u 14. kolu pobijedile Podravka Vegetu 25:26, i tako možda odlučile ovosezonskog prvaka Hrvatske.

Premda je trener Podravka Vegete Željko Babić u najavi upozorio da je riječ o jako dobroj ekipi, koja s razlogom drži 3. mjesto na ljestvici, malo tko je mogao očekivati takav rasplet. Uz dužno poštovanje rukometašicama iz Dugog Sela, razlika u kvaliteti je ogromna. Ali, još jedanput se potvrdilo da u sportu nema pobjednika unaprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da gošće misle ozbiljno dalo su naslutiti po otvaranju susreta. Od početnih 0:1, preko 4:6 u 14. minuti do najveće prednosti u prvom dijelu 7:10 u 21. minuti, sve je najavljivalo uzbudljivu večer u Koprivnici. Domaća ekipa kao da je očekivala da će gošće same ponuditi predaju. No, kako se to nije dogodilo, ipak su se malo trgnule u završnici prvoga dijela i uspjele doći do izjednačenja 14:14. Bio je to solidan temelj za nastavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Podravka ga je otvorila s dva pogotka, povela 16:14 i prvi put u susretu imala mogućnost da nastavi igrati bez velikog pritiska. I držala je ekipa iz Koprivnice tu prednost desetak minuta. U jednom trenutku imala je i plus tri (20:17). Ali su onda gošće odgovorile s tri pogotka u nizu i sve vratile na početak (20:20), a minuta je 42.

U sljedećih deset minuta Podravka je dvaput imala po dva pogotka viška, a Dugo Selo to stizalo. Posljednja ozbiljna prednost domaćih rukometašica bila je 25:23, u 53. minuti. I tu kao da je netko ugasio svjetlo u dvorani za Podravku, a upalio za gošće. One su Podravku ostavile sedam minuta bez postignutog pogotka, a fenomenalna Bernarda Čalušić sama im je zabila tri i priredila senzaciju desetljeća u hrvatskom ženskom rukometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI TRANSFER /

Legendarni hrvatski vratar i bivši trener PPD Zagreba postao izbornik europske reprezentacije

Image
NOVI TRANSFER /

Legendarni hrvatski vratar i bivši trener PPD Zagreba postao izbornik europske reprezentacije

Samo pet obrana imale su dvije domaće vratarke. Sa sedam pogodaka Ana Turk bila je prvi strijelac Podravke. U pobjedničkom sastavu osam obrana Mare Budić, što je daleko ispod njezinog prosjeka. Bernarda Čalušić postigla je sedam, Petra Dičak pet pogodaka.

Željko Babić, trener Podravka Vegete:
„Veliko razočaranje, poraz koji je neobjašnjiv. Izgubili smo od ekipe koja je slabija od nas i nema opravdanja. Loš angažman, loša disciplina, spori, nezainteresirani i moramo prespavati te sutra napraviti hitan sastanak da vidimo koji su nam daljnji koraci.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Turk, igračica Podravka Vegete:
„Čestitam ekipi Dugog Sela, danas su stvarno igrali odlično. Mi nismo bili na nivou, izgledalo je kao da nismo došle na utakmicu. Žao mi je što se ovo dogodilo i ovim putem se ispričavam jer smo na ovakav način izgubile ove važne bodove.„

Nenad Plašić, trener Dugog Sela 55:
„Ovo je povijesni uspjeh jer Podravki nismo bili nikad ni blizu, odigrali smo par relativno uspješnih utakmica gdje smo se borili. Došli smo bez pritiska, ali s vjerom da možemo iznenaditi, jer znamo da Podravka ima ritam srijeda- subota. Iskoristili smo svoju šansu, bili smo pametni, koncentrirani, s malo grešaka i to nam se vratilo. Povijesni uspjeh jer je Podravka jedina ekipa s kojom nismo osvojili bod u prvenstvu i sad smo otkinuli dva. Znamo da ovo nije lako i da će utjecati i na konačan rasplet u prvenstvu, ali mi smo iskoristili svoju priliku i iskoristili njihove slabosti te na kraju zasluženo pobijedili.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernarda Čalušić, igračica Dugog Sela 55:
„Čestitam svojoj ekipi i protivničkoj na borbi, ovo je povijesni uspjeh za našu ekipu, drago mi je da sam dio ove ekipe. Došle smo bez pritiska, ostavile srce na terenu, igrale kako nam je trener rekao i mislim da je pobjeda zaslužena.“

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo