Kvalifikacije za Euro 2020. / Duvnjak za RTL uoči važne utakmice: 'Neće biti lako, Švicarska je jako nezgodan protivnik'

Može li oslabljena Hrvatska protiv Švicarske napraviti velik korak prema cilju, pogledajte sutra uz izravan prijenos iz Zuga

11.6.2019.
19:50
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija stigla je u švicarski Zug gdje sutra igra važnu kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2020. godine kojem su domaćini Austrija, Norveška i Švedska.

Izbornik Červar je u problemima, zbog ozljeda su otpali Igor Karačić, Marino Marić i Domagoj Pavlović, od ranije nema Zlatka Horvata. S druge strane prijeti Andy Schmid jedan od najboljih srednjih vanjskih u njemačkoj Bundesligi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, na raspolaganju je Domagoj Duvnjak koji je razgovarao s reporterkom RTL-a, Ines Godom.

Najvažnije pitanje - je li Hrvatska spremna?

"Jesmo, spremni smo. Jedna jako bitna utakmica za nas. Želimo potvrditi prolazak i želimo potvrditi prvo mjesto u grupi što bi nam omogućio lakši ždrijeb na Europskom prvenstvu. Situacija nije baš bajna, imamo dosta ozlijeđenih igrača, ali što je tu je. Dečki će sutra dati sve od sebe i mi se naravno nadamo pobjedi", rekao je Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Plasman je osiguran, pa nas je zanimalo je li motivacija na razini. 

"Kad se igra za Hrvatsku reprezentaciju, ništa nije teško. To je jedna čast i privilegija, tako da, sutra ćemo dati sve od sebe. Neće biti lako, Švicarska je jako nezgodan protivnik što su već pokazali u Osijeku gdje smo imali velikih problema protiv njih. Sutra je nova utakmica, igramo u gostima, ali dat ćemo sve od sebe da pobjedimo", rekao je kapetan hrvatske rukometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, traži li izbornik Červar nekakvu promjenu?  

Duvnjak je kazao kako je recept uvijek isti - jedna odlična obrana sa što više lakih golova, u napadu strpljivo i bez tehničkih grešaka. 

Unatoč brojnim ozljedama, Duvnjak je rekao da svi koji su trenutno u Švicarskoj zaslužuju poziv. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dečki imaju jako dobru sezonu iza sebe. Termin nam nejde na ruku, ali kako je nama tako je i njima. Svaki koji je ovdje mora dati svoj maksimum. Ovo mi je iskreno prvi trening s ekipom, ali mi se dosta dugo poznajemo tako da neće biti problema", istaknuo je Duvnjak. 

Hrvatska je osigurala nastup na Europskom prvenstvu, no bori se za prvo mjesto u skupini koje donosi bolju poziciju na ždrijebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li oslabljena Hrvatska protiv Švicarske napraviti velik korak prema cilju, pogledajte sutra uz izravan prijenos iz Zuga. Naš program počinje u 17 sati i 45 minuta, gosti u studiju su Goran Šprem i Valter Matošević, Filip Brkić i Vlado Šola bit će na komentatorskim pozicijama.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo