ANALIZA NET.HR- A / Naš mladi stručnjak razotkrio hrvatske rukometaše: Perkovac je pronašao rješenje za specifičan problem, a jedna je stvar bila 'mit'

Image
Foto: Pixsell/PIXSELL Canva

Mladi rukometni stručnjak Net.hr-a Dario Brkić iz svog pera i posebnog opusa analizirao ključnu pobjedu naših rukometaša nad Grčkom koja je donijela veliku stvar

27.4.2023.
6:48
Pixsell/PIXSELL Canva
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija u srijedu je navečer u Halkidi pobijedila Grčku 31-26 i kolo prije kraja kvalifikacija izborila EP.

Image
GRČKA - HRVATSKA 26-31 /

Bravo dečki! Pobijedili smo Grčku i izborili EP kolo prije kraja kvalifikacija

Image
GRČKA - HRVATSKA 26-31 /

Bravo dečki! Pobijedili smo Grčku i izborili EP kolo prije kraja kvalifikacija

Prvi cilj izbornika Gorana Perkovca današnjom pobjedom je apsolviran, a za bolji ždrijeb će Kauboji trebati pobijediti Belgiju, jer će nas trijumf u Rijeci plasirati u tzv. "drugi šešir".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 1994. godine do dana današnjeg plasirali smo se na svako europsko prvenstvo, kao si vjetsko prvenstvo, te je siječanj u ovom stoljeću postao sinonim za rukometni mjesec, gdje su sve oči uprte u događanja na velikom natjecanju.

Klasa iznad

Kauboji nas nikada nisu razočarali ne plasiranjem na natjecanje, a postajala je bojazan da se to može dogoditi baš u ovom ciklusu nakon dvostrukog dvoboja prošlog mjeseca s Nizozemskom, gdje je novi izbornik startao s porazom i remijem...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak naši reprezentativci su pokazali da su individualno i dalje kvalitetniji od Grčke o kojoj smo zadnjih tjedana slušali samo dvije stvari. Jedna je da ima odličnog vratara, a druga da nas čeka vruća atmosfera, što se pokazalo samo "mitom", jer je dvorana bila puna praznih mjesta, a publika koja je i došla nije bila organizirana u navijanju.

Petros Boukovinas je sjajno branio u prvom dijelu utakmice, pogotovo udarce sa šest metara. Prvo poluvrijeme je završio na sedam obrana, a rezultat je na semaforu bio 10:10. Kasnije su se igrači Gorana Perkovca ipak razbudili i pokazali da su klasa iznad Grčke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri ključna igrača za pobjedu

Posebno su raspoloženi bili Luka Cindrić, Marin Šego i Mario Šoštarić. Cindrić bi godinama i igračkim renomeom trebao postati lider ove reprezentacije, što je i pokazao u Halkidi, veteran na vratima je utakmicu završio sa solidnih sedam obrana, a važno je da su one dolazile kada se utakmica "lomila" .

Šoštarić se pokazao kao potencijalno rješenje za sedmerce, s čime smo prošlih prvenstva znali "muku mučiti", te će i on sigurno biti pojačanje za naše redove nakon odlaska kultnog tandema krila i izvođača sedmeraca, Zlatka Horvata i Ivana Čupića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Zanimljivo će biti vidjeti koliko će u nedjelju prilike dobiti Karpo Sirotić i Ante Ivanković, veliki potencijali našeg rukometa, koje još nismo imali prilike dobro upoznati u reprezentativnom dresu.

Poprilično je začudila odluka izbornika da Luku Stepančića, koji je došao pred pozivom do Grčke, stavi u sastav ispred Luke Lovre Klarice, a još je čudnije što je Manuel Štrlek ostao na tribini. Veterana koji već 15 godina nosi hrvatski dres, ako još uvijek ima volje igrati, vrlo je diskutabilno ostaviti van sastava, a kao da Hrvoje Horvat nije imao dovoljno razmirica sa Štrlekom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo