'MIRNO SPAVAJ FRENDE' / Prošlo je godinu dana od smrt smrti velikog Zlatka Saračevića: 'Suze se suše, osmijesi blijede, ali sjećanja traju vječno'

Image
Foto: Profimedia

U dresu hrvatske reprezentacije bio je olimpijski pobjednik iz Atlante 1996.

21.2.2022.
13:22
Profimedia
VOYO logo

Prije točno godinu dana preminuo je legendarni hrvatski rukometaš Zlatko Saračević (59). Rukometna legenda proslavila je tog dana pobjedu svoje Podravke nad Lokomotivom, ali mu je nakon utakmice pozlilo te su ga kola hitne pomoći prebacila u koprivničku bolnicu. Pokušali su ga oživjeti ali nije mu bilo spasa.

Saračević je bio legendarni desni vanjski hrvatske reprezentacije, a preminuo je u 60. godini života. Rođen je 5. srpnja 1961 u Banja Luci, a s jugoslavenskom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

ZLATKO SARAČEVIĆ PREMINUO U 60. GODINI: Napustila nas je legenda hrvatskog rukometa

Image

ZLATKO SARAČEVIĆ PREMINUO U 60. GODINI: Napustila nas je legenda hrvatskog rukometa

U dresu hrvatske reprezentacije bio je olimpijski pobjednik iz Atlante 1996., svjetski doprvak sa SP-a na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa Zagrebom je bio europski prvak 1992. i 1993. godine, dok je s Veszpremom bio europski doprvak 2002. Kao član hrvatske reprezentacije 1996. godine dobitnik je Državne nagrade za šport "Franjo Bučar".

Tijekom trenerske karijere vodio je Zamet, Nyíregyhazi, Čelik, Dubrovnik, PPD Zagreb, te Podravka Vegetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na godišnjicu njegove smrti prisjetio ga se dugogodišnji Zagrebov i bivši reprezentativni fizioterapeut Damir Kajba.

"Żivot donosi suze, osmijehe i sjećanja. Suze se suše, osmijesi blijede, ali sjećanja traju vječno", napisao je na Instagramu i dodao 'Mirno spavaj frende.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo