ČERVAR UDARIO PO SUCIMA I PROZVAO POLITIČARE: / 'Dižem glas kao trener, dajte nam uvjete, ne želimo igrati u trošnoj dvorani'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija slavila je protiv Češke 28:27 i osvojila peto mjesto na Europskom prvenstvu.

26.1.2018.
17:28
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom nad Češkom 28-27 (16-10) i osvajanjem petog mjesta oprostila se od ovogodišnjeg Europskog prvenstva.

"Igrali smo bez dva najbolja igrača, , ali cijelu utakmicu smo dobro stajali. U određenom trenutku smo stali. Trebali bi ovi igrači doći kod mene u Metalurg i vidjeti kako se čuva lopta i igra na rezultat. Sve im čestitke i drago mi je da odlazimo kao pobjednici. Žao mi je što nismo došli u polufinale. Bili smo domaćini, ali nije bilo popusta od sudaca. Zaista osjećam kao da smo po tom pitanju igrali na gostujućem terenu", rekao je poslije utakmice Lino Červar u razgovoru za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVATSKA SE POBJEDOM NAD ČEŠKOM OPROSTILA OD EURA: /

Kauboji imali +6, ali drhtali do zadnje sekunde

Image
HRVATSKA SE POBJEDOM NAD ČEŠKOM OPROSTILA OD EURA: /

Kauboji imali +6, ali drhtali do zadnje sekunde

Poruka političarima

"Kad sve ovo završi, nadam se da će onaj tko bi trebao razmišljati sportu nešto napraviti. Slali smo političke poruke. Čitao sam onu političku poruku po Zagrebu 'naša zemlja želi ljude koji vjeruju u sebe, a mi vjerujemo u sebe, ali u nas ne vjeruju oni koji bi trebali vjerovati u nas. Dižem glas kao trener, kao čovjek koji se ugradio u reprezentaciju. Nek nam daju uvjete kakve zaslužujemo, a ne da igramo u trošnoj dvorani na kraju grada. To ne zaslužuje reprezentacija s 13 medalja", jasan je Červar.

"Htio sam više od petog mjesta, nisam ostvario svoj cilj. Ali cijeli smo turnir igrali bez najboljeg igrača. Nismo se osramotili i uzdignute glave odlazimo. Nije bilo odlično ni vrlo dobro, bilo je grešaka, ali ja stojim uz svoje igrače, zaslužili smo dobru trojku. Moramo napraviti pravu rukometnu strategiju u Hrvatskoj. Rukomet daje pedagoški pristup i odgoj koji je bitan za život. Razvijamo komunikaciju među ljudima i altruizam", izjavio je izbornik pa se osvrnuo na budućnosst hrvatskog rukometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

"Danas smo pokazali Jaganjca, tu je Mamać, Cindrić... Imamo nekoliko mladih igrača. Trebaju nam uvjeti. Treba investirati u našu djecu. Sve je ostalo ispod toga", kazao je Červar i još jednom progovorio o odlasku iz reprezentacije nakon ukupno 167 utakmica na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam od prvog dana da samo ovdje došao pomoći. Ugovor sam potpisao na jednu godinu. Sada ću odmoriti s obitelji. Razmišljat ću. I onda ću odlučiti što ću raditi", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo