ŽRTVA RASIZMA / Vinicius nakon skandala novinaru: 'Jesi li ti glup?'. Obrušio i na predsjednika: 'Želim reakciju i kazne'

Image
Foto: Profimedia

Brazilska superzvijezda u dresu Reala već je nekoliko puta ove sezone bila žrtva rasističkih ispada

22.5.2023.
8:37
Profimedia
VOYO logo

Valencija je ostvarila pobjedu nad Real Madridom (1:0), no osnovna tema u Španjolskoj nije taj uspjeh Šišmiša koji su time osigurali opstanak u ligi, niti činjenica da je Kraljevski klub pao na treće mjesto. Glavni fokus je na brazilskom igraču Viniciusu, koji je bio izložen konstantnim rasističkim uvredama na stadionu Mestalla, što je kulminiralo njegovim isključenjem.

Image
LIKOVANJE NA NAJJAČE /

Jokićeva braća prozivala Jacka Nicholsona: Pojavila se snimka, nije teško prepoznati što su mu sve govorili

Image
LIKOVANJE NA NAJJAČE /

Jokićeva braća prozivala Jacka Nicholsona: Pojavila se snimka, nije teško prepoznati što su mu sve govorili

Sudac Bengoetxea je u nekoliko navrata izrazio ispriku Viniciusu, a na ekranu na stadionu Valencije je prikazana i poruka kojom se osuđuje rasizam u nogometu. Čak je i kapetan Valencije, Jose Gaya, pokušao smiriti situaciju razgovorom s navijačima. Međutim, bez uspjeha. U 97. minuti utakmice, Vinicius je, izgubivši živce, udario Huga Dura tijekom jednog sukoba, zbog čega je dobio crveni karton. Nakon utakmice, jedan novinar ga je pitao hoće li se ispričati zbog svog ponašanja nakon isključenja, što je Brazilca dodatno razljutilo. "Jesi li ti glup?", bio je njegov kratak odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moje isključenje je nagrada koju su rasisti dobili. Ovo nije nogomet, ovo je La Liga", napisao je kasnije na svom Instagram profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ancelotti: Tužan sam

Carlo Ancelotti, trener Reala, brzo se postavio u obranu svog igrača.

"Vinicius nije problem, Vinicius je žrtva. Zašto mislite da je sudac prekinuo utakmicu? Zbog toga što su navijači vikali Viniciusu 'budalo'? Ne. Sudac je prekinuo utakmicu jer je aktiviran protokol protiv rasizma. Kada je Vinicius dobio crveni karton, cijeli stadion je počeo vikati 'majmun, majmun'. Veoma sam tužan", izjavio je trener Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svega Brazilac je kritizirao i La Ligu koja ništa ne čini po tom pitanju jer skoro svako Realovo gostovanje gledamo iste scene i očito je da se rasizmu prema Viniciusu mora stati na kraj.

Oglasio se i predsjednik La lige

No, predsjedniku La Lige, Javieru Tebasu, baš se nije svidjelo što ih je Vinicius kritizirao i odlučio je da mu odgovori objavom na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da oni koji ne bi trebali objašnjavaju šta bi La Liga trebala napraviti oko rasizma moram se oglasiti. Pokušali smo ti objasniti, ali se nisi htio pojaviti ni na jednom od dogovorenih sastanaka u terminima koje si ti birao. Prije nego što kritiziraš i vrijeđaš La Ligu potrebno je da se informiraš kako treba Viniciuse. Ne dopusti sebi da manipuliraju tobom i potrudi se da razumiješ ono u šta se upuštaš", poručio je Tebas.

Međutim, Tebasova poruka izazvala je još veći kaos jer se Vinicius šokirao kada je vidio što je predsjednik La Lige odlučio javno objaviti i ekspresno mu je odgovorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponovo umjesto da kritizira rasizam predsjednik La Lige se pojavi na društvenim mrežama i mene napadne. Nisam tvoj prijatelj da pričamo o rasizmu. Želim reakciju i kazne. Hashtagovi mi ništa ne znače", jasno je napisao igrač Real Madrida

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju 28. svibnja od 20 sati ekskluzivno na PLAY Premiumu gledajte najveći FNC-ov event do sada koji će se održati Areni Zagreb! Ivan Erslan, Satoshi Ishii, Filip 'Nitro' Pejić, Ivica 'The Terror' Trušček i Marko 'Skull Crusher' Bojković samo su dio onoga što Vas očekuje!

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo