VIDEO: / Hajduk može slaviti poraz, kako je igrao!

Svi koji su gledali rođendansku utakmicu Hajduka i Barcelone, vjerojatno su ostali razočarani neprepoznatljivom igrom bijelih na Stokeovom Britannia Stadionu. U 3.

29.7.2011.
0:55
VOYO logo

Stoke on Treng. Stadion: Britannia. Sudac: Babak Rafati.

Strijelac: 1:0 - Walters (3.')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoke City: Begović, Huth, Whelan, Pennant, Jones, Wilson, Shawcross, Walters, Delap, Etherington, Wilkinson

Hajduk: Subašić, Vejić, Andrić, Vukušić, Tomasov, Oremuš, Inoha, Brkljača, Maloča, Lima, Sharbini Veliki dan hrvatskog nogometa na kraju je završio sasvim solidno za hrvatske klubove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je u Engleskoj, unatoč lošoj igri i brojnim prilikama Stoke Cityja, izgubio samo s 1:0, Split je pred 3.000 gledatelja u Dugopolju odigrao senzacionalno protiv Fulhama i upisao 0:0, a Varaždin je nakon lošeg starta u Bukureštu uspio s Dinamom odigrati 2:2.

Hajduk protiv Stoke Cityja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je pred prepunim Britannia stadionom doživio najgori mogući scenarij. Već u 3. minuti Subašića je glavom matirao napadač Walters, nakon ubačaja Matthewa Etheringtona s lijeve strane, a pet minuta kasnije već je moglo biti 2:0 za Engleze. Na sreću, novi pogodak Engleza je poništen zbog zaleđa.

Prvih pola sata igralo se uglavnom pred golom Hajduka, a lopta je, nasreću, zapinjala u gužvi nogu ili zujala pored vratnica. Shawcross je u 10 minuti promašio priliku iz slobodnjaka, Jones je nešto kasnije također iz dobre situacije loše nišanio, a prvi pokušaj Splićana dogodio se tek u 21. minuti, kada je Vukušićev udarac iz daljine otišao daleko od vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...i predstava protiv Barcelone

U 27. minuti je Hajduk imao i prvi korner, ali do kraja prvog dijela najveće je prilike promašio Stoke. U odličnoj se prilici našao Huth, ali je njegov udarac blokiran u zadnji čas, a minutu poslije sreća je pomilovala Hajduk. Slobodni udarac izveo je Etherington, opet je sjajno centrirao na Jonesa, čiji udarac glavom ovoga puta uspijeva zaustaviti Subašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u 3. minuti nastavka, nova prilika za Stoke! Etherington je po treći put pretrčao neraspoloženog Oremuša, centrirao u peterac i izborio korner. U ponovljenom pokušaju glavom puca Huth, ali ovoga puta pored gola. Hajduk je u drugom dijelu ipak malo posložio redove, a Krasimir Balakov je u 63. minuti pokušao dodatno osvježiti svoju momčad. Umjesto nevidljivog Vukušića, ušao je crnogorski napadač Vuković.

U 72. minuti Hajduk je možda mogao doći i do izjednačenja. Japanac Masahiko Inoha našao se u kaznenom prostoru Stokea u izglednoj prilici, ali je promašio cijelu loptu. Pred kraj utakmice oba su trenera obavili izjene koje nisu donijele promjene u igri i rezultatu. Balakov je umjesto Anasa Sharbinija uveo Ljubičića, a Tomasova je zamijenio Ahmad Sharbini. Kod Stokea je umjesto igrača utakmice, Etheringtona, ušao najmlađi igrač domaćina, Ryan Shotton. S obzirom na jednu stvorenu polupriliku, minimalni poraz je sjajan rezultat za Hajduk prije uzvrata na Poljudu za tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107280672006 arti-201107280136006 arti-201107250157006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo