EPILOG NEREDA / Torcida nastavlja rat s policijom. Po Splitu osvanule žestoke poruke, tvrde da je propucano čak sedam navijača: 'Agresivne, nepismene glave...'

Image
Foto: Facebook Torcida Split 1950.png

Iako je incident bio još u subotu navečer, reakcije ne jenjavaju

25.5.2022.
15:22
Facebook Torcida Split 1950.png
VOYO logo

Suci istrage velikogoričkog Županijskog suda odredili su jednomjesečni istražni zatvor za 42 navijača Hajduka koji su prijavljeni zbog subotnjeg izazivanja nereda i sukoba s policijom na odmorištu Desinec na autocesti A1. Svim pritvorenim pripadnicima Torcide određen je pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, precizirano je na Županijskom sudu u Velikoj Gorici.

Riječ je o 31 punoljetnom muškarcu i 11 mlađih punoljetnika koji su u skupini od oko 250 do 300 pripadnika Torcide, nakon subotnje utakmice u Zagrebu, zaustavili promet na autocesti A1 te potom trčeći krenuli prema benzinskoj postaji gdje su nasrnuli na policajce. Pritom su na policajce bacali razna aktivirana pirotehnička sredstva, staklene boce, kamenje, iščupane prometne znakove, požarne aparate, kante za smeće i druge predmete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sukobu je ozlijeđeno 20 policajaca te 14 osumnjičenika, a četiri navijača su propucana kada je policija upotrijebila vatreno oružje. Oštećena su i četiri službena policijska vozila te inventar benzinske postaje.

Image
ODLUKA U VELIKOJ GORICI /

Torcidaši skrivenih lica izvedeni pred sud: DORH traži istražni zatvor za 44 navijača

Image
ODLUKA U VELIKOJ GORICI /

Torcidaši skrivenih lica izvedeni pred sud: DORH traži istražni zatvor za 44 navijača

Žestoke poruke za policiju

Prema pisanju medija, istražitelji kao motiv izgreda navode nezadovoljstvo pripadnika Torcide kojima uprava Dinama nije dopustila ulazak na stadion. Zbog toga su se pripadnici Torcide dogovorili da će izazvati incident na odmorištu autoceste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je incident bio još u subotu navečer, reakcije ne jenjavaju. Torcida se i dalje obračunava s organima reda, ali ne fizički već putem transparenata. Torcidaši su po Splitu počeli ostavljati transparente s porukama upućenim policiji i poruke su veoma žestoke.

"Agresivne, nepismene glave, pucaju u živote mlade", piše na nadvožnjaku na splitskoj Sirobuji. U blizini Kluba navijača pak stoji poruka, "Policijska brutalnost, hrvatska realnost", dok na nadvožnjaku koji spaja Pujanke i Ravne Njive, stoji poruka u kojoj Torcida tvrdi da je propucano sedam navijača, a ne četiri kako stoji u službenom izvještaju policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"7 propucanih navijača od strane Mamićevih plavih igrača", piše na transparentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo