TO BI BIO UDARAC ZA CIJELI SVIJET: / 'Da Barca zaigra finale Lige prvaka Messi i Neymar ne bi mogli igrati'

Image
Foto: AFP, PAU BARRENA

Odluka koju su donijeli građani Velike Britanije o istupanju iz Europske unije utjecat će i na njihove šanse da u budućnosti budu domaćini velikih natjecanja.

28.2.2017.
20:31
AFP, PAU BARRENA
VOYO logo

Štoviše, tvrdi kako ponajveće zvijezde svjetskog nogometa Neymar i Linel Messi ne bi mogli nastupiti u ovogodišnjem finalu Lige prvaka u Cardiffu ukoliko bi se Barcelona tamo plasirala.

"Brexit mijenja sve, ali nogomet se igrao i ranije i igrat će se u budućnosti. Puno je lakše otkako se ljudi mogu slobodno kretati Europskom unijom", kazao je Slovenac za NY Times dodajući kako će odluka o Brexitu otežala igračima i fanovima ulazak u zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjer tomu je nedavno odbijanje engleskih vlasti da izdaju vizu braniču PSG-a Sergeu Aurieru u susretu 5. kola skupine A Lige prvaka protiv Arsenala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog tomu je taj što je bjelokošćanski reprezentativac je u rujnu ove godine nepravomoćno osuđen na dva mjeseca zatvora zbog napada na prometnog policajca u svibnju u Parizu.

"To je bilo vrlo razočaravajuće. Stvari će se pogoršati kada Brexit u potpunosti zaživi. Mogli bi imati ozbiljnih problema pogotovo ako igrači zbog bilo kakvog sudskog postupka ne budu mogli igrati tamo. Tada ćemo jednostavno razmisliti hoćemo li im dati priliku da budu domaćini europskih utakmica. Trenutno se vodi postupak protiv Neymara i Lionela Messija. Ove godine finale Lige prvaka igra se u Cardiffu. Zamislite da im ne dopuste ulazak u zemlju. Veliki je problem ako dođe do toga da igrači iz Engleske mogu ići bilo gdje, a iz drugih zemalja ne mogu u Englesku", rekao je Čeferin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da je najavljeno kako bi se završnica Eura 2020. trebala igrati u Engleskoj pred Uefom je izazov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To može biti ogroman problem za navijače. Razgovarat ćemo s britanskom vladom i Engleskim savezom. Siguran sam da će nam pomoći", zaključio je.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo