OTVORENO O SVEMU / Šutalo: 'Vjerujem u sebe, nisam preko noći zaboravio igrati nogomet'

Image
Foto: Profimedia

'Igrao sam i s Erlićem, i s Vidom, i s Pongračićem, a igrali su i oni bez mene u postavi'

16.11.2023.
9:07
Profimedia
VOYO logo

Kada je Josip Šutalo ovoga ljeta prešao iz Dinama u Ajax za nešto više od 20 milijuna eura, vjerujemo kako nitko nije očekivao da će se u tako kratkom vremenu suočiti s toliko kritika. No isto tako nitko nije očekivao da će Ajax igrati jednu od svojih najgorih sezona u povijesti, za što sigurno nije kriv samo naš branič.

Image
PONOVNO VATRENI /

Pjaca o povratku nakon 5 godina: 'Nisam očekivao to tako brzo'

Image
PONOVNO VATRENI /

Pjaca o povratku nakon 5 godina: 'Nisam očekivao to tako brzo'

U razgovoru za Sportske novosti govorio je o turbulentnom razdoblju iza sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj je dojam sigurno dijelom subjektivan, ali osjećam se i nogometno odlično. U nekoliko zadnjih utakmica za Ajax odigrao sam dobro - to nije samo moja ocjena - tako da mi je samopouzdanje odmah naraslo, zadovoljniji sam i sretniji, nekako i opušteniji, rekao bih da sam u optimalnoj formi", govori Šutalo.

Usprkos brojnim kritikama Šutalo se nije predavao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Preispitivao sam se često, ali uvijek sam znao koliko vrijedim i koliko se trudim, a i nemoguće je da sam preko noći zaboravio igrati nogomet. Vjeru u sebe nikad nisam izgubio. S druge strane, nije lako igrati uz tolike kritike. Nikada u karijeri nisam takvo što doživio".

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić najavio je da će Šutalov dosadašnji partner iz obrane Joško Gvardiol iduće dvije reprezentativne utakmice igrati na lijevom bočnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo, znam da postoji i ta opcija, ali ne opterećujem se. Igrao sam i s Erlićem, i s Vidom, i s Pongračićem, a igrali su i oni bez mene u postavi. Važno da imamo izbora i da smo svi zdravi te u dobroj formi. I da pobijedimo Latviju i Armeniju".

Za kraj je dobio pitanje i o Dinamu naravno, koji se muči kako bi nadoknadio odlaske Livakovića, Ivanušeca i njega samog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije lako nadoknaditi bilo koga iz udarne postave, a kamoli tri igrača, ali ne sumnjam da će se Dinamo izvući iz krize. Ima u Maksimiru puno dobrih igrača, ima puno i iskusnih, samo što očito treba vremena da se ta nova momčad do kraja posloži. Treba svakako vremena i treneru Jakiroviću", zaključio je Šutalo.

BKFC 54 pratite ekskluzivno u petak 17. studenoga od 20 sati na VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo