LEGENDA OŠTRA / Šutalo na udaru žestokih kritika: 'Za Hrvatsku igra dobro, ali u Ajaxu...'

Image
Foto: Profimedia

U susretu petog kola nizozemskog nogometnog prvenstva Twente je na svom stadionu pobijedio Ajax sa 3-1

19.9.2023.
14:46
Profimedia
VOYO logo

U susretu petog kola nizozemskog nogometnog prvenstva Twente je na svom stadionu pobijedio Ajax sa 3-1, a u gostojućim redovima asistenciju je upisao hrvatski reprezentativac Borna Sosa.

Image
ODLIČAN POČETAK /

Sosa ostavio odličan prvi dojam: Vatreni asistirao u debiju za Ajax

Image
ODLIČAN POČETAK /

Sosa ostavio odličan prvi dojam: Vatreni asistirao u debiju za Ajax

Twente je u ranoj fazi utakmice poveo sa 2-0 golovima Daana Rotsa (7) i Sema Steijna (11). Ajax je smanjio u 35. minuti preko Briana Brobbeyja na asistenciju Borne Sose, a pobjedu domaćina potvrdio je Naci Unuvar u 79. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Ajax su cijeli susret odigrali Sosa i Josip Šutalo, dok Jakov Medić nije ulazio u igru.

Na vrhu ljestvice nalazi se PSV i Twente sa po 16 bodova, ali i utakmicom manje, Feynoord je treći sa 11 bodova, dok je Ajax tek na 12. poziciji s pet bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemski mediji okrivili su Ajaxova ovoljetna pojačanja, među njima Sosu i Šutala, da ne igraju dovoljno dobro te da su jedan od razloga lošeg ulaska u sezonu.

Svoje mišljenje sada je dao legendarni nizozemski napadač Ronald de Boer, dvaput najbolji nogometaš te zemlje, osvajač Lige prvaka s Barcelonom i 14 trofeja s Ajaxom te četiri s Glasgow Rangersima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Izgledalo je kao da igra na skijama'

"Ajax se naviknuo braniti s visoko podignutim linijama i preuzimati inicijativu, no protiv Twentea su se svi povukli. Igrači loše komuniciraju i to se ne može popraviti u jednom tjednu. Svi moraju govoriti engleski jezik. U četvrtak su dobro trenirali, no onda se na utakmici vidjelo da nisu na dovoljno visokoj razini", zabrinuto je rekao De Boer za Ziggo Sport, pa je nastavio o Šutalu, za kojeg smatra da je odigrao slabu utakmicu.

"U reprezentaciji Hrvatske se sve činilo u redu. Prije toga je odigrao dobru utakmicu protiv Fortune Sittard (0:0). No sada je izgledao kao da igra na skijama. Donosio je pogrešne odluke i skrivio prvi gol. Međutim, jasno je da on zna igrati nogomet", komentirao je De Boer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo