VELIKA OČEKIVANJA / Španjolci se raspisali o Kovačiću: 'Totalni veznjak za kompletiranje Guardiolinog Super Cityja'

Image
Foto: Slavko Midžor/Pixsell

Hrvatski reprezentativac treba opravdati velika očekivanja koja mnogi imaju

28.6.2023.
14:22
Slavko Midžor/Pixsell
VOYO logo

Manchester City, aktualni pobjednik Lige prvaka, službeno je na svojim internetskim stranicama objavio da je novi igrač kluba hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Image
'VELIKI MATEO' /

Dinamo se emotivnom objavom naklonio svom dragulju: 'Pokaži svijetu tko si, a onda 'zaokružimo' priču'

Image
'VELIKI MATEO' /

Dinamo se emotivnom objavom naklonio svom dragulju: 'Pokaži svijetu tko si, a onda 'zaokružimo' priču'

Već je određeno vrijeme bilo poznato da će Kovačić napustiti Chelsea, ali ne i englesku Premier ligu. Znalo se kako će već dosad veliku karijeru nastaviti u Manchester Cityju koji je prošle sezone, uz Ligu prvaka, osvojio Premier ligu te FA kup. Ranije je Kovačić prošao liječničke preglede, a klub je potvrdio kako je hrvatski vezni nogometaš potpisao ugovor na četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugledna španjolska Marca odlazak Kovačića u City komentira pod naslovom "Kovačić, totalni veznjak za kompletiranje Guardiolinog Super Cityja."

"Balkanac je sazrio i evoluirao otkako je bio u Realu, ali..."

U tekstu piše: "Hrvat je luksuzno pojačanje Pepove momčadi, prvo nakon što je osvojila engleski i europski naslov. City je ostao bez kapetana Ilkaya Gündogana, ali je odmah reagirao kupnjom Kovačića." Marca dodaje: "Kovačić je rođen u Austriji, ali je Balkanac. Posljednjih godina daleko je zreliji i kompletniji nogometaš nego što je bio kada je došao u Real. Kovačić je sada izvanserijski što se tiče oduzimanja lopte i kontri. Izvanredno je sposoban u iznošenju lopte i driblingu. Jako mu je teško oduzeti loptu i lako se odupire pritisku suparnika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ističe Marca: "Kovačić je evoluirao, ali se tim procesom udaljio od kaznenog prostora, dijela terena kojem je Gündogan uvijek blizu te je doprinosio Cityju brojnim golovima i asistencijama. City ne može očekivati toliki ofenzivni učinak od Kovačića. On je nogometaš koji jako malo riskira i drži loptu kada mu je momčad u napadu. Očito je Kovačić drugačiji profil igrača od Gündogana, ali on ni nije njegova kopija."

"Igrao je loše prošle sezone u Chelseaju i zato je otpisan. Guardiola mu je dao savršenu priliku za renesansu"

Nasuprot ovome, As, drugi madridski sportski dnevnik, donosi tekst naslovljen: "Kovačić, Guardiolin novi Gündogan", u kojem piše: "Kovačić ima jako težak zadatak. Zamijeniti legendarnog kapetana koji je nakon sedam godina u Cityju otišao u Barcelonu." No, As zatim ističe razlike između ovih igrača: "Kovačić u nogama ima manje golova i ofenzivnog doprinosa, ali donosi veliki radijus kretanja i sjajnu sposobnost vođenja lopte".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj izvor naglašava da Kovačić dolazi u City zato što je otpisan u Chelseaju: "Hrvat je bio prva žrtva velike rekonstrukcije koju tamo provodi Mauricio Pochettino. Uostalom, već je prošle sezone na Stamford Bridgeu igrao daleko manje i lošije nego inače. Zato je odmah prihvatio veliku priliku za renesansu, koju mu je ponudio Guardiola."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo