HNL ZAVRŠNICA / Preokret i pobjeda Gorice: Rudešu deseti poraz u nizu

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Gorica je time prekinula niz od četiri ligaška poraza te je privremeno skočila na sedmo mjesto ljestvice

10.5.2024.
20:12
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

U prvom dvoboju 34. kola HNL-a nogometaši Gorice su na svom stadionu, nakon preokreta u drugom poluvremenu, svladali Rudeš 2-1 (0-1).

Image
POZNATI TEREN /

Novi sportski direktor Rudeša do jučer je bio i njihov igrač

Image
POZNATI TEREN /

Novi sportski direktor Rudeša do jučer je bio i njihov igrač

Gosti su poveli u 14. minuti pogotkom Alekse Latkovića, dok je u nastavku uslijedio preokret. Golove su za Velikogoričane postigli Ante Matej Jurić u 60. minuti, dok je konačnih 2-1 postavio Josip Mitrović devet minuta kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica je time prekinula niz od četiri ligaška poraza te je privremeno skočila na sedmo mjesto ljestvice. Rudeš je upisao deveti prvenstveni poraz u nizu, kao i već 29. ukupno ove sezone.

Živahno je počela utakmica, napadački orijentirana s obje strane pa se nije dugo čekalo ni na prvi pogodak. U 14. minuti su gosti poveli, a strijelac je bio Latković. Do kraja poluvremena bolja je bila Gorica koja nekoliko dobrih prilika nije uspjela pretvoriti ni u jedan pogodak. Najbliže izjednačenju domaćin je bio u 30. minuti, ali je tada Mitrović glavom pogodio okvir vrata. Osim toga od strane Velikogoričana još su prijetili Matković i Mrzljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je bolje Gorica otvorila drugo poluvrijeme, a opasne situacije su se nizale u gostujućem šesnaestercu. Uskoro je uslijedio i potpuni preokret pa je prvo Jurić u 60. minuti zabio za 1-1, kada je prebacio suparničkog vratara, dok je Mitrović u 69. minuti poslije lijepe akcije pogodio za 2-1 domaćina.

Gorica se uplela u probleme u 76. minuti kada je strijelac gola za 2-1 Mitrović zaradio izravni crveni karton zbog opasnog starta na Topiću. Unatoč igraču manje i unatoč nastojanjima Rudeša da postigne pogodak za barem bod u ovom susretu, Gorica je izdržala sve do kraja te je pobjedom preskočila Istru 1961 na ljestvici. Trenutačno je Gorica sedma, dok je Rudeš od starta sezone posljednji i već je odavno znano da seli u drugoligaško okruženje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu će od 17 sati igrati Varaždin - Rijeka, dok je u 19.30 sati na programu derbi kola, na maksimirskom stadionu igraju Dinamo - Osijek. U nedjelju će 34. kolo zaključiti Lokomotiva - Slaven Belupo susretom u 17 sati te Istra 1961 - Hajduk, čiji ogled u Puli počinje u 19.10 sati.

HNL, 34. kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica - Rudeš 2-1 (Jurić 60, Mitrović 69 / Latković 14)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo