Posljednji vapaj: 'Obraćamo vam se kao suborcima u rušenju Zdravka Mamića!'

Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo izdala je posebno priopćenje kao reakciju na najnoviju skupštinu Dinama i farsu oko izbora novih skupštinara - redom Mamićevih prijatelja, zaposlenika...

19.2.2013.
11:20
VOYO logo

Mamić je u srijedu održao dosad vjerojatno najbizarniju skupštinu Dinama, koja je više izgledala kao jedna o njegovih presica, nego skupština jedne udruge građana. Između ostalih obrušio se na sve svoje kritičare u dobro poznatom stilu.

"ZZD je 'pamet', Draškovićeva su 'topovska đulad koja juriša', a između su mediji, kao hobotnica zločinačke organizacije i to se jasno vidi na shemi koju smo dobili upravo iz njihovih redova. To su ljudi koji traže izbore i koji bi sutra htjeli preuzeti Dinamo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građanska inicijativa odgovorila je dan poslije, a priopćenje prenosimo u cijelosti.

Dragi novi članovi Skupštine GNK Dinamo, draga Sanda, Ljubica, Iva, Ankica, Miljenko i Kruno,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obraćamo vam se jer smo ljubomorni što ste, nakon još jedne u nizu farsičnih, polutajnih i na brzinu sklepanih nelegalnih skupština 'GNK' Dinama, dobili makar i papirnati privilegij da odlučujete o funkcioniranju našeg Dinama. Znamo da to nećete činiti, nego ćete dizati ruku onako kako naredi Gazda, ali ipak, moći ćete makar to. Kao članovi naše udruge građana (a Dinamo jest udruga građana, a ne privatno poduzeće obitelji Mamić), dužni smo vas upozoriti da kao klupski zaposlenici, samim time što od Uprave kluba primate plaću, niste u mogućnosti slobodno i demokratski odlučivati o radu te iste Uprave. Jeste li svjesni toga?

Dragi ministri u Vladi RH, dragi Željko i Arsen,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obraćamo vam se kao 'suborcima' u rušenju moralne vertikale hrvatskog društva, Zdravka Mamića. Iako smo navodno u sprezi s vama - kao intelektualno krilo kriminalno-političke hobotnice koja se želi riješiti čovjeka na direktnoj liniji s Bogom, nije nam jasno što se događa? Kada će se obistiniti sve one prijetnje o isušivanju Močvare? Kada ćete natjerati Zdravka Mamića da u našoj udruzi GNK Dinamo počne poštivati zakone koje ste donijeli vi i vaši prethodnici? Zakon o sportu, Zakon o sportskoj inspekciji i Zakon o udrugama, samo su neki od zakona koji se ne poštuju te nama kao članovima udruge građana između ostalog onemogućuju da biramo vodstvo svoje udruge po načelu 1 član – 1 glas. Ako se to načelo poštuje u drugim udrugama građana, ali i strankama, ako tako svoje vodstvo birate vi u SDP-u i vaši prijatelji u HDZ-u, nije nam jasno zašto to ne bismo smjeli mi – članovi GNK Dinamo? Je li Maksimirska 128 neka eksteritorijalna cjelina u kojoj ne vrijede pozitivni zakoni RH? Štiti li netko u Vladi Zdravka Mamića?

Zdravko Mamić očito ima povjerenje u sve manje ljudi, pa osim što je ustrojio sjevernokorejski sustav kontrole u kojem Izvršni odbor predlaže članove Skupštine, koji onda 'demokratski' odlučuje o Izvršnom odboru - sada u Skupštinu nakon svojih prijatelja i poslovnih partnera, instalira gotovo isključivo klupske zaposlenike. Jeste li spremni prekinuti tu farsu? Izbori nisu 'neofašistička' izmišljotina, kako to javno govore trabanti GNK - oni su realnost. Nitko iz ZZD nema ambicija sudjelovati kao kandidat ili se boriti za pozicije, ali to zakonsko pravo biranja nam mora omogućiti između ostalih, i javna vlast!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragi navijači i članovi Dinama,

Da ponovimo, Dinamo je bio figa koju je Štanga iz Vlaške pokazivao svemoćnim vlastima, bio je Hrvatska u koju je vjerovao Stipa iz Đakova, bio je sušta suprotnost bahatom i pokvarenom Balkanu koja je Antu iz Dervente činila ponosnim što navija za njega, bio je komačec sreće Štefu iz Bedekovčine. Budite i dalje ponosni na njega, bez obzira što vam se baš i ne ide na stadion, bez obzira na to što Dinamo trenutno ne predstavlja ono što je oduvijek predstavljao. Ali Dinamo ste Vi, a ne Oni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građanska inicijativa 'Zajedno za Dinamo'. "Taj gospodin je toliko zaljubljen u sebe da misli da sve što radi radi država, radi zbog njega. Vara se. Krećemo prema brojnim prijavama koje postoje. Prijave smo podijelili svim sportskim inspektorima da ih na miru prouče. Najavili smo svima da će sportska inspekcija doći, dali smo im rok da se prilagode propisima, čime pokazujemo da želimo djelovati preventivno. Sigurno će doći i u Hajduk i u Dinamo i u Rijeku, dakle, obići će sve sportske udruge koje, ponavljam, nisu isto što i udruge ljubitelja ptica pjevica i za koje moraju postojati drugačija pravila kad je riječ o trošenju državnih novaca", izjavio je ministar sporta Željko Jovanović.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo