OVO JE NOVA BARCELONA I IZGLEDA IZUZETNO OPASNO: / Messi dobio drugu poziciju i ulogu, promijenio se i sustav

Image
Foto: Profimedia

Španjolska Marca tvrdi kako će Barcelona izgledati sasvim drugačije u odnosu na prošlu sezonu

10.9.2020.
12:53
Profimedia
VOYO logo

Španjolsko prvenstvo starta ovoga vikenda, a Barcelona prvu utakmicu igra protiv novog prvoligaša Gimnastice. Odlična je to prilika Kataloncima da protiv autsajdera demonstriraju moć i da se novi trener Ronald Koeman predstavi navijačima.

Barcelona je imala jednu od najgorih sezona u proteklih nekoliko godina, u ligi su izgubili prvo mjesto koje su uvjerljivo držali, a u Ligi prvaka ih je u četvrtfinalu razbio Bayern s 8:2. Barcelona je, izgledalo je tako, u potpunosti izgubila identitet, a malo je nedostajalo i da izgube Lionela Messija koji je na kraju sezone zatražio izlaz iz kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se na kraju ipak izgladilo, Messi je ostao, radi se na još nekim pojačanjima, ali sve zapravo zanima kako će to Koeman presložiti Barcelonu i kako će izgledati u novoj sezoni.

Image
Foto: Profimedia

Lionel Messi

Nova Barcelona

Španjolska Marca tvrdi kako će Barcelona izgledati sasvim drugačije u odnosu na prošlu sezonu, kako se promijenio sustav i kako su mnogi igrači dobili nove uloge. Koeman je po dolasku otpisao Luisa Suareza, što znači da će u špici sada biti Antoine Griezmann. Kod Koemana u vezi više nema Sergija Busquetsa i Artura Vidala, odnosno Ivana Rakitića koji je prešao u Sevillu. Pozicije centralnih veznih drže Frenkie de Jong i Miralem Pjanić, dok je na poziciji ofenzivnog veznog Lionel Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentinac je premješten s krila u sredinu gdje će vjerojatno imati potpunu slobodu kretnje i kreacije. Nije to pozicija s kojim Messi nije upoznat, ionako se većinu vremena izvlačio s krila u sredinu i onda tamo djelovao. Na krilnim pozicijama trebali bi igrati Ousmane Dembele s desne strane i Ansu Fati s lijeve strane.

Što se obrane tiče, tu bi sve trebalo ostati isto. Dakle, Pique i Lenglet trebali bi biti stoperi, a Jordi Alba i Semedo bekovi, dok je na vratima zacementiran Ter Stegen. Marca ističe kako se još radi na nekolicini pojačanja te da je najveće iznenađenje izbacivanje Busquetsa iz momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koeman je odlučio žrtvovati Sergija Busquetsa koji se ne uklapa u njegovu viziju Barcelone. Glavna novost u Barcinoj igri bit će visoki pritisak koji će Koeman pokušati uigrati na otvaranju sezone. Za to mu treba i Giorginio Wijnaldum kojeg želi dovesti iz Liverpoola, ali i puno mobilnija prednja linija u odnosu na prošlogodišnju Barcelonu. Fati i Dembele bit će ključni u pritisku na protivničku zadnju liniju, a u toj ulozi Koeman će koristiti i Coutinha na kojeg ozbiljno računa", piše Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo