MODRIĆ JE SPREMAN ZA FINALE: / 'Zlatna lopta mi je milijun puta prošla kroz glavu. Sigurno ćemo biti prvaci'

Image
Foto: PIXSELL

'Kad smo došli na SP, došli smo dosta skromno, bez velikih najava, cilj je bio proći skupinu. Ali unutra, u ekipi, sam osjetio takvu vjeru koju nisam nikad osjetio otkad sam u reprezentaciji.

13.7.2018.
10:06
PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Hrvatska ušla u polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva, koje je osigurao Luka Modrić, počelo je slavlje, a Hrvatska je sada u finalu. Modrić kaže da je reprezentacija ovo zaslužila i da su se sada poklopile neke stvari koje su im izmakle na prethodnim natjecanjima.

'Dobar je osjećaj kad vidiš da se to vraća'

Kada je Hrvatska osvojila treće mjesto na SP-u 1998. godine, on je imao samo 13 godina. Gledao je sve utakmice i bio tužan kad Hrvatska nije pobijedila i tu zadnju, no kaže da će sada pokušati 'to vratiti'. 'Mislim da smo zaslužili sve ovo, radili smo puno godina za ovo. I zato je toliko dobar osjećaj kad vidiš da se vraća', rekao je Modrić za 24 sata. Iako ima već četiri naslova Lige prvaka, kaže da bi ih sva četiri mijenjao za ovaj jedan s Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je već sada postignut najveći uspjeh hrvatskog sporta, Modrić kaže da reprezentacija ipak ima sve predispozicije da osvoji naslov svjetskih prvaka i da bi mu bilo žao da to ne ostvari.

'Imamo sve što treba imati momčad da bude prvak svijeta'

'Puni smo samopouzdanja, karaktera, imamo sve što treba imati momčad da bude prvak svijeta. Ne opterećujem se Zlatnom loptom, ali ta slika mi je prošla milijun puta kroz glavu. Ma ne milijun, milijardu. I siguran sam da se može ostvariti. Siguran sam. Vjerujem da ćemo biti prvaci. Meni je reprezentacija najvažnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledajte, već smo napravili nešto nevjerojatno, već smo napravili nešto strašno, ali ostat će žal ako ne napravimo taj zadnji korak. Moramo to napraviti. Već sam prije rekao da imamo taj korak. Kad smo došli na SP, došli smo dosta skromno, bez velikih najava, cilj je bio proći skupinu. Ali unutra, u ekipi, sam osjetio takvu vjeru koju nisam nikad osjetio otkad sam u reprezentaciji. Tako da nije slučajno ovo finale", dodaje Modrić i ističe da momčad, iako umorna, može sve, pa i igrati tri produžetka zaredom.

'Ostavit ćemo srce na terenu kao i u dosadašnjim utakmicama'

Upitan o izborniku Zlatku Daliću, Modrić kaže da je došao u teškom trenutku, no unatoč tome ostao pozitivan i uvijek smirivao tenzije. Njegove su zasluge velike. Kada je pak riječ o francuskoj momčadi, Modrić smatra da su i oni u finalu potpuno zasluženo te da će ova utakmica biti i najteža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Oni su velika momčad, imaju generaciju koja im se poklopila, drugi put zaredom su u finalu velikog natjecanja... Stvarno su jaki. Ali mi smo spremni. Ostavit ćemo srce na terenu, jednako kao i u dosadašnjih šest utakmica. U to budite sigurni. I da, vjerujem da ćemo biti prvaci i da će mi se ta slika pretvoriti u stvarnost', zaključio je Luka Modrić za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo