TOČKA NA I / Nogometni autoritet: 'Dinamo je osvjetlao obraz našeg nogometa, iako je protiv Salzburga trebao biti hrabar i bahat kao danas'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Igor Pamić za Net.hr stavlja točku na i Dinamovog ovojesenskog nastupa u Ligi prvaka

2.11.2022.
23:29
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo se hrabro i časno oprostio od ovosezonske Lige prvaka. Današnji poraz od 2-1 na Stamford Bridgeu, protiv moćnog suparnika, londonskog Chelseaja, kojeg je pobijedio 1-0 na otvaranju grupne faze natjecanja u skupini E, ne dočarava dovoljno hrabar pristup i ambiciju našeg predstavnika.

Image
GRLO DLAN, PIVO FIGHT /

Boysi su u jednom trenutku poludjeli i pali u (ne)viđeni trans, Englezi gledali u čudu: 'Ovog kod nas nema'

Image
GRLO DLAN, PIVO FIGHT /

Boysi su u jednom trenutku poludjeli i pali u (ne)viđeni trans, Englezi gledali u čudu: 'Ovog kod nas nema'

Image

Prvak Hrvatske oprostio se od Europe baš na pravi način. Na kraju balade i 4 osvojena boda u grupi, ali ono što nekako najviše veseli je ta konkurentnost. Zagrebački plavi mogu igrati sa svakim, pogotovo uz ovakvu navijačku podršku kakvu su imali večeras u Londonu. Uz ovakve navijače, za Dinamo niti jedna utvrda nije neosvojiva... Kad se podvuče crta, nastup u Ligi prvaka za Dinamo je bio uspješan, ali je li se moglo više?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dinamo je bio konkurentan'

"U svakom slučaju Dinamo je bio konkurentan i to je ono što veseli. Međutim, ovog puta igrao je hrabrije, bahatije, kuražnije, pa malo možda žalimo što takav jedan pristup u igri nisu imali protiv Red Bull Salzburga u obje utakmice, jer tu je bila naša šansa. To se sad i vidi. Pogotovo u Salzburgu. Jer pazite, malo nas je sve omamila ona pobjeda na startu protiv Chelseaja, a možda je i Ante Čačić se vodio malo i tom utakmicom nekad tijekom ove grupne faze. Nije mu za zamjeriti. Kad se podvuče crta, Dinamo je nastup u Ligi prvaka odradio uspješno", kazao nam je poznati hrvatski trener Igor Pamić odmah nakon susreta i nastavio:

'Ovo je uspjeh'

"Pazite, bez obzira na koji klub, da se radi o Dinamu ili nekom drugom a da je iz Hrvatske, nastup u Ligi prvaka je veliki uspjeh za hrvatski nogomet, a kamoli ne jedna konkurentnost k tome. Ona pobjeda protiv Chelseaja na početku je velika", objašnjava nam Igor Pamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je mogao biti treći na ljestvici i nastaviti s igranjem u Europskoj ligi jedino uz pobjedu kod Chelseaja te pobjedu Milana protiv RB Salzburga. Ovaj potonji uvjet se dogodio, Milan je doma pobijedio austrijskog prvaka 4-0, ali Dinamo nije kreirao čudo na kišnom Stamford Bridgeu te se oprostio od Europe.

Image
Foto: Igor Kralj/24sata

Igor Pamić aktualni je trener Karlovca.

"Nećemo sad u ovom trenutku kad su dinamovci zaslužili pljesak, ne samo večeras za izvedbu nego i za sve pruženo, govoriti o nekim negativnostima, eventualnim pogreškama i biti generali poslije bitke je li moglo bolje, što je trebalo ovako-onako... Dinamo je a najbolji mogući način prezentirao hrvatski nogomet u Europi, a Chelsea je na Stamford Bridgeu iznenadio agresijom, bahatošću i visokim presingom. No ipak, kvalitetne momčadi i iz takvih situacija pronađu izlaz".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Od Brune su uvijek puno očekuje, sad je opet tu unutra'

Bruno Petković zabio je najvažniji i najjači gol u posljednjih godinu dana sigurno. Dobro je to uoči početka SP-a.

"Dobro je to za sve, i za Dinamo i za izbornika Zlatka Dalića, za Hrvatsku uoči SP-a. Svi se nadamo će Bruno biti pravi i zabijati, jer od njega se uvijek puno očekuje. Bilo je puno kritika na njegov račun, jer se uvijek očekuje da bude na razini, vrhunskoj, a on to nije bio. No, sad je tu, ovaj gol to i potvrđuje i to je jako dobro".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo