HRVATSKA U VELIKIM PROBLEMIMA: / Izbornik Čačić oteže s objavom popisa! Kiša nagnala HNS na razmatranje novog plana

Image
Foto: AFP/PIXSELL

Hrvatska je u velikim problemima uoči ključnih utakmica za plasman na Mundijal 2018. u Rusiji.

19.9.2017.
10:13
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik Hrvatske Ante Čačić će danas objaviti popis kandidata za utakmice protiv Finske doma i protiv Ukrajine u gostima, no neće moći računati na nekoliko igrača koji su otpali zbog ozljeda. Na popisu, tako, neće biti ozlijeđenih Danijela Subašića i Matea Kovačića te, naravno, onih kojih nema otprije, Ćorluke, Pjace i Jedvaja.

DAN LOŠIH VIJESTI ZA VATRENE: Ozlijedio se još jedan Čačićev adut, počinje utrka s vremenom

Čačić je konačan popis trebao objaviti još jučer, ali je čekao do posljednjeg trenutka nadajući se da će se golman Monaca nekim čudom oporaviti. Izbornik Hrvatske odlučio je pričekati s konačnom listom još 24 sata kako bi prikupio sve potrebne informacije o zdravstvenom stanju igrača na koje računa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

Razmatra se mogućnost promjene grada domaćina za Finsku

Također, prema pisanju Novog lista, čelnici Hrvatskoga nogometnoga saveza razmatraju o mogućnosti promjene grada domaćina za susret protiv Finske 6. listopada. Susret Hrvatske i Finske treba se igrati u Osijeku, ali kako se obilnim kišama ne nazire kraj, a nogometni travnjaci su poplavljeni, HNS ozbiljno razmatra mogućnost premještaja utakmice iz Osijeka u Rijeku na Rujevicu.

Očito potaknuti lošim iskustvom tijekom posljednjeg domaćeg dvoboja s Kosovom, što je prekinut pa sutradan nastavljen zbog potopljenog maksimirskog travnjaka, u HNS-u razmišljaju za utakmicu prijaviti i Rijeku kao zamjenski stadion u slučaju da elementarne nepogode nastave svoj pohod Hrvatskom i u listopadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PALI POD ČAČIĆEVIM VODSTVOM: Hrvatska nogometna reprezentacija nazaduje na Fifinoj ljestvici

HNS želi reprezentaciji omogućiti najbolje uvjete

Stvar još uvijek nije odmakla dalje od glasnog razmišljanja, ali čelnici krovne organizacije hrvatskoga nogometa po svemu sudeći žele reprezentaciji omogućiti najbolje uvjete u prvoj od dviju (s Ukrajinom se igra u Kijevu 9. listopada) izlučnih utakmica za izravan plasman na svjetsku smotru i ne žele se dovesti u situaciju da odlazak u Rusiju zapne u osječkom blatu, ne umanjujući pritom trud vrijednih domaćina. Protiv prirode se katkad doista ne može. I treba biti spreman. Jer, na greškama (Kosovo na Maksimiru) se uči!

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo