GLAVNI ČOVJEK HIT MOMČADI HNL-A ZA NET.HR: / 'Vulić nas je kritizirao jer je mislio da će tu lako proći'

Image
Foto: PIXSELL

U Gorici nema straha za budućnost kluba, a potajno se nadaju i nastupu u Europi

12.11.2018.
13:18
PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je nekoliko sezona bila na rubu ulaska u prvoligaško društvo, nekad od njega udaljena samo za birokratske formalnosti, Gorica je sada punopravni prvoligaš. Niz sjajnih rezultata u HNL-u doveo ih je u situaciju da se nalaze pri samom vrhu ligaške tablice, iza Dinama i Lokomotive, a odmah uz Osijek.

Jedan od najzaslužnijih za ovaj uspjeh svakako je predsjednik kluba iz Velike Gorice Nenad Črnko koji je godinama sa svojim suradnicima stvarao klub koji je sada postao senzacija HNL-a. Upravo zato odlučili smo porazgovarati s njim kako bismo saznali kakvo je stanje u Gorici nakon sada već ozbiljnog niza sjajnih rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glupo bi bilo reći da smo mi tako nešto planirali, mi smo htjeli osigurati opstanak i radilo smo sve da izbjegnemo tu situaciju. Vjerovali smo da možemo biti jedan od klubova koji će izbjeći borbu za opstanak, ali smo znali i da se tu puno stvari mora poklopiti. Ja volim uvijek reći da ambicije u klubu stvara momčad svojim rezultatom, a njega ćemo zbrajat tek kad završi prvenstvo. Pred nama je još puno kola, a u ovom trenutku je i dalje prioritet osiguranje ostanka.", rekao nam je Črnko odmah na početku.

Image
Foto: PIXSELL

Velika Gorica: Susret Gorice i Hajduka u 13. kolu HT Prve lige 04.11.2018., Gradski stadion, Velika Gorica - Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo, HNK Gorica - HNK Hajduk. Joey Suk, Piotr Lukasz Zwolinski, Iyayi Believe Atiemwen. Photo: Igor Soban/PIXSELL

Ponude za igrače postoje

Svaki manji klub koji dođe u situaciju da nadmaši vlastita očekivanja mora biti spreman na to da će dolaziti ponude za njihove igrače koje je jako teško odbiti, a u Goricu su, kaže nam njihov predsjednik, spremni na takve izazove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo pokušati nastaviti dobar trend kluba. Situacija u hrvatskom nogometu, ne samo u Gorici nego u cijelom nogometu, je takva da svi klubovi koji žele osigurat egzistenciju moraju razmišljati o prodaji igrača. Crtu ćemo podvući nakon 15.12. kad završi polusezonu i ako onda zaključimo da vidimo potencijal za nešto više od opstanka onda naravno da ćemo gledati da zadržimo momčad i još ju dodatno ojačamo. Naravno, ako neki igrač baš bude htio ići, onda se mi ne smijemo sukobljavati s njim jer bi to bilo kontraproduktivno. Za nas trenutno ne postoji pritisak da nekoga moramo prodati, a nije ni situacija takva da nekoga nudimo.", rekao je glavni čovjek najljepše ovosezoneske HNL priče pa otkrio ima li već sada nekih ponuda:

"Razgovori uvijek postoje. U tim razgovorima se razgovara o cijenama, ali u ovom trenutku ne želimo konkretizirat nijedan od tih razgovora jer želimo imati mir još ovih pet kola do kraja polusezone. Nakon toga imamo dovoljno vremena za sve rasprave, ako ćemo htjeti raspravljati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Financijska konstrukcija nije zatvorena, ali nije razlog za brigu

Bez obzira na to što Gorica niže sjajne rezultate i očito ima ponude za neke igrače, situacija s financijskom konstrukcijom momčadi još uvijek je prilično neizvjesna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će problem, niti jedan gospodarstvenik nije sve troškove posla riješio odmah u startu, neke stvari se riješavaju rizikom kredita. Ako procijenimo da je situacija u kojoj smo se našli financijski isplativa za klub u perspektivi, kao što je recimo novac od plasmana u Europu, mi imamo banku koja će nas pratiti. Nismo do kraja zatvorili financijsku konstrukciju, ali rezultat koji ostvarujemo nam daje garanciju, a i sponzorski ugovori koje sklapamo, da ćemo to napraviti."

Image
GLAVNI ČOVJEK GORICE OTKRIO DA USPRKOS EUFORIJI U KLUBU NIJE SVE BAJNO: /

'Treba nam 11 milijuna kuna da preživimo'

Image
GLAVNI ČOVJEK GORICE OTKRIO DA USPRKOS EUFORIJI U KLUBU NIJE SVE BAJNO: /

'Treba nam 11 milijuna kuna da preživimo'

Posebna priča oko Gorice je ona s gostujućim navijačima koji se ove sezone gotovo za svaki derbi igran u Velikoj Gorici žalili na nedostatak ulaznica. Predsjednik Gorice pojasnio nam je situaciju oko ulaznica i objasnio koji je izvor nesporazuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slično je bilo jučer s Trnavom, Dinamo je rasprodao svoj dio stadiona, a gostujući dio je bio dvije trećine prazan. Tako je i kod nas, mi nemamo četiri tribine nego dvije. Na jednoj su domaći navijači, na drugoj gostujući. U utakmicama koje nisu visokog rizika mi možemo na istočnu tribinu smjestiti naše navijače. S druge strane, u utakmicama visokog rizika, a to su sve utakmice za koje se najavljuju gostujući navijači, ta tribina moram biti isključivo za njih.", rekao je Črnko.

Image
Foto: PIXSELL

Velika Gorica: Susret Gorice i Hajduka u 13. kolu HT Prve lige 04.11.2018., Gradski stadion, Velika Gorica - Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo, HNK Gorica - HNK Hajduk. Trener Hajduka Zoran Vulic i trener Gorice Sergej Jakirovic Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Pojasnio situaciju

"S obzirom na postotak ulaznica koji mi imamo obavezu prodat gostujućim navijačima, mi taj postotak uvećamo za dvostruko. S Dinamom i s Rijekom smo to vrlo jednostavno riješili, Dinamo nas je tražio više ulaznica, a mi smo zbog organizacijskih razloga i nemogućnosti dogovora s navijačima odlučili to odbiti. Tako je bilo i s Torcidom, oni su na Poljudu kupili 200 karata, a došlo ih je 500 i tražili su od mene da ih pustim na stadion što sam odbio jer Gorica prema svima ima isti stav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon polusezone taj stav možda promijenimo, imamo čak sigurnosno riješeno da istok podijelimo na dva boksa i da u prvi boksa pustimo naše navijače, a u drugi gostujuće. Tad bismo mogli povećati kvote gostujućim navijačima, ali teško je to dogovoriti jer tu trebaju tri strane, a dosad dogovori s navijačima nikad nisu išli u tom smjeru da su se navijači držali dogovora."

Image
Foto: PIXSELL

HNK Gorica na konferenciji za medije predstavila nove dresove 05.10.2018., Velika Gorica - Konferencija za medije HNK Gorice i predstavljanje novog dresa. Sergej Jakirovic i Nenad Crnko Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Prozivke iz Hajduka

Nakon utakmice s Hajdukom trener Gorice otkrio je kako je došlo do nesuglasica sa Zoranom Vulićem. "Žao mi je što nas ne respektiraju. Vulić mi je rekao da se moji igrači bacaju kao na plaži! Odakle nam onda 23 boda? Što bih onda ja trebao reći za njegove igrače?! Rekao sam mu da to nije kolegijalno.", rekao je tada Sergej Jakirović, a za Net.hr tu situaciju prokomentirao je čelni čovjek kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da je moj trener tako nešto izjavio, a da je to napravio za klub koji ima više od deset bodova više od njegovog kluba ja bih ga pitao koja mu je logika iza toga da smo mi dolje, a oni gore. Iskreno, to neka bude njihov unutarnji problem. Vulić je malo nespretno izašao van, takve stvari se ne smiju događati u hrvatskom nogometu, svatko od nas mora imati svoj put.

Gorica je svoje bodove na terenu osvojila zasluženo, nakon nijedne utakmice nije bilo repova i kao novak u ligi ne zaslužujemo takve kritike. Kad se dogodi takav komentar to je više iz srdžbe nekoga tko je očekivao da će kroz Goricu lako proći.", zaključio je Črnko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo