OGROMAN INTERES / Sprema se neviđena invazija Hrvata na Njemačku: 'Nema osobe koja nije pitala za kartu'

S ulaznicom i bez nje  - sprema se neviđena navala u Njemačku, a navijači pripremaju i posebnu koreografiju za svaku utakmicu Vatrenih

14.2.2024.
20:14
VOYO logo

Masovno i glasno - gotovo 50 tisuća navijača bit će na Olimpijskom stadionu, a 100 tisuća Hrvata preplavit će ulice Berlina. Takvo će ozračje biti na prvoj hrvatskoj utakmici na Europskom prvenstvu, onoj protiv Španjolske.

Image
LEGENDARNA ANEGDOTA /

S Rakitićem je zbog Mile Kitića završio na naslovnici Bilda: 'Čim sam vidio tko zove...'

Image
LEGENDARNA ANEGDOTA /

S Rakitićem je zbog Mile Kitića završio na naslovnici Bilda: 'Čim sam vidio tko zove...'

"Ne poznajem nijednu osobu koja me nije pitala za kartu, informacije su takve da svi kažu ako ih i ne dobijemo idemo put gradova", govori Ilija Ćosić, HNS-ov časnik za navijače hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u gradovima će ih, čini se, dočekati hrvatske fan zone.

"Mi razgovaramo, pregovaramo s UEFOM i gradovima domaćinima kako bismo to učinili u gradovima gdje igramo utakmice u prvom krugu, u Berlinu, Hamburgu i Leipzigu. Nadamo se da će ti pregovori uspješno završiti", otkrio je Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je da su Hrvati među prvih nekoliko zemalja po potražnji, po aplikacijama za te ulaznice, pola milijuna Hrvata službeno živi u Njemačkoj, sigurno je brojka još i veća, još kad pridodamo Švicarsku, Austriju, Hrvatsku, očekuju nas velike brojke", nadodao je Jurica Jurjević, voditelj Odjela za prevenciju, sigurnost i integritet HNS-a.

Zato Nijemci nude besplatan javni prijevoz za sve navijače koji imaju ulaznicu, odnosno FAN ID. Svi koji se odluče za automobil - u Berlinu i Leipzigu moraju imati takozvanu ekološku vinjetu. Ako je nemaju - platit će kaznu od 100 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivaju navijače da koriste vlak, samim time su osigurali putovanja izvan Njemačke, može se na Euro putovati, ako hrvatski navijači posjeduju ulaznice imaju pravo na 25 posto popusta, bilo da putuju iz Splita, Zgareba, gdje god uhvate poveznicu", nastavlja Ilija Ćosić.

Jasno je, mnogi žele ovog lipnja do Njemačke. Neki su imali sreće.... "Idem s  prijateljima, idemo na Italiju i Albaniju. Nisam bio od Francuske i 98-e", otkrio je Goran iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bez prvog mista nek se ne vraćaju'

Drugi baš i ne - ali zato imaju velika očekivanja.

"Medalja. Bilo koja? Prvo mjesto računamo, ako šta ispadne, bit će loše", samopouzdano će Veljko iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez prvog mista nek' se ne vraćaju. I gotovo", navijački će Ivica iz Biograda na Moru.

Za navijače posljednja nada je tik prije prvenstva, 4. lipnja kada će UEFA pustiti u prodaju posljednji dio ulaznica. Ne zna se točan broj, ali s obzirom na to da ih mnogi preprodaju za visoke iznose i do tisuću eura, iz HNS-a poručuju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne postoje više ulaznice u onom klasičnom, papirnatom obliku /blic/ ako ljudi kupuju preko nekih sumnjivih oglasa, nitko im ne može garantirati da će prije utakmice imati važeći QR kod", zaključuje Jurjević.

S ulaznicom i bez nje  - sprema se neviđena navala u Njemačku. Navijači pripremaju i posebnu koreografiju za svaku utakmicu Vatrenih. Dobar sportski rezultat, nadaju se - neće izostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo