DIVLJA HORDA: / Protutnjali gradom i napravili 40 milijuna kuna stete!

Huligani iz redova navijaca nizozemskog prvoligasa Feyenoorda napravili su zastrasujucu stetu u svome divljackom pohodu po glavnom talijanskom gradu Rimu.

6.3.2015.
6:28
VOYO logo

Izgrednici su dimnim bombama i kamenjem zasuli pripadnike policije na sredisnjem rimskom trgu Piazza di Spagna, te izazvali brojna ostecenja na vrijednim kulturnim spomenicima. Izmedu ostalih nastradala je i nedavno obnovljena fontana Della Barcaccia iz 17. stoljeca.

U cetvrtak su objavljeni i konacni podaci o pocinjenoj steti, a podatak da se radi o cak 5,2 milijuna eura, odnosno 40 milijuna kuna, zvuci zapanjujuce!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razoran bijes navijaca je bio potaknut i njihovim pijanim stanjem unatoc zabrani prodaje alkohola toga dana u gradu. Zavrsili smo procjenu nastale stete u svim sektorima i rijec je o iznosu od oko 5,2 milijuna eura", izjavio je talijanski ministar unutrasnjih poslova Angelino Alfano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemska vlada odbila je platiti stetu jer se ne smatra odgovornom, a propala je i ideja o prijateljskoj utakmici izmedu Italije i Nizozemske s koje bi prihod od ulaznica isao za obnovu ostecenih spomenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo