Razlaz dvojca? / Dalić odbio Egipat, no preporučio Ladića: 'Ako žele nekog sa sličnom vizijom on je najbolji izbor'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Rekao sam Egipćanima da ja ne mogu preuzeti njihovu reprezentaciju, iako iznimno cijenim egipatski nogomet', otkrio je Dalić

26.7.2018.
9:47
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nižu se ponude za izbornika Vatrenih Zlatka Dalića. Pored istočnjačkih zemalja (Japan, Uzbekistan, Južna Koreja) na klupi vlastite reprezentacije želi ga Kolumbija, a posebno je zanimljiva ponuda Egipta, najbolje afričke reprezentacije gledajući njihova kontinentalna natjecanja. Međutim, Dalić je odbio ponudu, preporučivši svog pomoćnika Dražena Ladića.

"Rekao sam Egipćanima da ja ne mogu preuzeti njihovu reprezentaciju, iako iznimno cijenim egipatski nogomet. Ljudima koji su sa mnom kontaktirali kazao sam i da im preporučujem svojeg asistenta Dražena Ladića. Ako žele hrvatskog trenera, čovjeka koji je sa mnom radio i ima sličnu viziju nogometa kao ja, Ladić je najbolji izbor", rekao je Dalić za SN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Egipat je na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Rusiji ispao u skupini od domaćina i Urugvaja. Zbog ozljede u finalu Lige prvaka njihova najbolji igrač Mohamed Salah nije bio pravi.

Pomoćni trener iz Rusije Dražen Ladić surađuje s Dalićem još iz klupskih vremena u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Svojedobno Ladić je bio izbornik hrvatske mlade reprezentacije u kojoj su igrali Rakitić, Vida, Lovren, Badelj, Perišić... a Dalić njegov pomoćnik. Kasnije su zamijenili uloge. Ako Ladić ode svojim putem, možda se jednom sastanu "licem u lice", donosi SN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo