'Oni su nevjerojatno iznenađenje, a ne igraju 'tika-taku'

Carlo Ancelotti, talijanski strateg na klupi Real Madrida, izjavio je kako bi eventualno osvajanje desetog naslova prvaka Kraljevskog kluba bilo ''ostvarenje sna''.

31.3.2014.
20:50
VOYO logo

Nakon dva uzastopna prvenstvena poraza, od Barcelone i Seville, Real Madrid je pao na 3. mjesto na ljestvici Primere. U srijedu će odigrati prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka protiv dortmundske Borussije.

"U prvenstvu smo skliznuli na 3. mjesto nakon dva poraza u nizu. Naš san je osvajanje desetog naslova za klub u Ligi prvaka, ali španjolsko prvenstvo nam je i dalje konkretan cilj", izjavio je Ancelotti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Španjolska liga je vrlo zanimljiva. Osim tri momčadi na vrhu, tu su i sastavi poput Athletic Bilbaa, koji su vrlo konkurentni. Španjolski nogomet je drukčiji od talijanskog. Odražava filozofiju i kulturu ove zemlje. Momčadi uglavnom vole igrati s puno posjeda lopte. Talijanski nogomet proživljava određene trenutke. Postoje neki ciklusi. On je tehnički i dalje konkurentan, ali za poboljšanje postoji potreba za inovacijama u infrastrukturi. Španjolski nogomet je živ, ima mladih igrača koji su zanimljivi. Mi smo, recimo, doveli pet igrača u momčad ove sezone, ali svi pričaju samo o Garethu Baleu", nizao je misli Ancelotti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvalio je gradskog rivala Atletica, lidera na ljestvici španjolskog prvenstva.

"Oni su poput talijanske momčadi, jedna od rijetkih koja ne prakticira ''tiki-taka''. Zapravo su nevjerojatno iznenađenje. Neki su očekivali da će otpasti iz utrke za prvaka, ali nisu. Imaju pozitivnu klimu unutar momčadi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo