NOVE SNIMKE BRUTALNE TUČNJAVE: / Kod uhićenog i isprebijanog Splićanina pronađeni i narkotici

Image
Foto: PIXSELL/Screenshot
15.12.2017.
8:12
PIXSELL/Screenshot
VOYO logo

U srijedu navečer, na 156. derbiju Partizana i Crvene Zvezde, na južnoj tribini stadiona Partizana, došlo je do brutalnog sukoba između frakcija navijača. S jedne strane bio je Alcatraz (spominju se i Janičari, trenutačno vodeća grupa na Jugu - otpadnici Delija) i neutralni navijači, dok su "izazivači" bili tzv. "Zabranjeni" u sastavu Vandal Boys, Young Boys i manji dio Južnog fronta.

U pozadini sukoba stoji priča o prevlasti na južnoj tribini i višegodišnja netrpeljivost između spomenutih frakcija, ali ovog puta dogodilo se to da su "Zabranjeni", dio Partizanovih navijača koji se ne slaže s aktualnim vodstvom grupe, unajmili plaćenike iz Hrvatske, Bugarske, Grčke...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MEĐU UHIĆENIMA NAKON BRUTALNE TUČNJAVE U BEOGRADU I HRVATI: Net.hr doznaje tko je teško ozlijeđeni Splićanin

Bili su uniformirani

Prva skupina koja je upala na jug uniformirana, u identičnim crno-bijelim majicama s kapuljačom, zahvaljujući početnom iznenađenju te naoružana bakljama i remenjem, potisnula je daleko brojnije pripadnike protivničke frakcije.

SRBI TVRDE DA JE JEDAN SPLITSKI HULIGAN ZBRISAO NAKON PREGLEDA: MVEP demantira: ‘Nije pobjegao, otpušten je iz bolnice’

SRPSKI TABLOID TVRDI: ‘Evo dokaz da su Hrvati izazvali brutalnu tučnjavu Grobara’

Međutim, nakon početnog iznenađenja uslijedio je protuudar napadnute skupine. Veća grupa navijača prvo je otjerala manju skupinu i stisnula ih uz ogradi, a onda je krenulo iživljavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[VIDEO] GROBARI SE OGLASILI NAKON MAKLJAŽE U BEOGRADU: ‘Napali su nas hrvatski plaćenici i domaći izdajnici’

Divljački pretučeni i poniženi

Neki su divljački pretučeni, neki su opečeni bakljama, skinuti do gola i opljačkani. Uzeti su im dokumenti, satovi, sve što su imali kod sebe u tom trenutku. Zatim su tako isprebijani izbačeni na atletsku stazu gdje ih je preuzela srpska žandarmerija. "Izazivači" Vandal Boys, Young Boys i manji dio Južnog fronta poniženi su, a slike i snimke nereda završile su diljem Europe i svijeta.

Ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je informaciju da su i hrvatski državljani sudjelovali u neredima u Beogradu. Izgleda da su ih bila šestorica, svi su iz Splita i nijedan od njih nije pripadnik niti jedne navijačke skupine niti imaju ikakve veze s navijačkom supkulturom. Oni su na stadionu, naime, bili iz raznoraznih kriminalnih interesa, usluga, zbog novca... Došli su u Beograd kao plaćenici i otišli kao poniženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZAKON HULIGANA NA DERBIJU PARTIZANA I ZVEZDE: Brutalno su ih isprebijali, spalili bakljama, ali zašto su ih još i svukli do gole kože?

Poznata imena

Poznata su imena šestorice hrvatskih državljana koji su sudjelovali u masovnoj tučnjavi tijekom utakmice između Partizana i Crvene zvezde u srijedu u Beogradu. Od ranije je bilo poznato da su u nerede bili uključeni Ante Firić, koji je najteže stradao, i Damir Tovarović, MMA borac s ne baš impresivnom sportskom karijerom.

Preostala četvorica su Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković i Jakov Podrug. Kao što je bilo za očekivati, kod nekih su pronađeni i narkotici. Srpski tabloid Blic, tako, piše kako je kod Damira Tovarovića pronađena značajna količina narkotika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POZNATA IMENA ŠESTORICE SPLIĆANA KOJI SU SUDJELOVALI U TUČNJAVI: Oglasila se i supruga jednog od izgrednika

Srpski tabloid Kurir objavio je snimku trenutka kad je tučnjava počela. Iako se snimka ne razlikuje mnogo od ostalih, ova je dulja i pokazuje dvadesetak sekundi sukoba prije nego ostale. Kurir u svojem izvještavanju tvrdi kako je to početak ovog otvorenog i bespoštednog sukoba. Tu snimku možete vidjeti - OVDJE.

Također, na YouTubeu se pojavio video svih događanja na Partizanovom Jugu koji traje nešto više od deset i pol minuta. I na njemu se jako dobro vidi sukob Grobara. Taj video možete pogledati dolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo