BIJELI KRIŽ, OPOMENU ŠALJE / Mnoštvo Bad Blue Boysa i ostalih HR navijačkih grupa poklonilo se žrtvama Vukovara, pa se slikalo na svetom mjestu

Image
Foto: Facebook

Bad Blue Boys u velikom broju pohodili u četvrtak Vukovar, viđene i ostale HR navijačke grupe. Dan ranije su u Zagrebu Boysi zapalili baklje za sve žrtve Vukovara, Škabrnje i Domovinskog rata, kao i heroje koji su branili i obranili jedinu nam svetu domovinu Hrvatsku. Hrvatski navijači u Vukovaru su bili k'o jedan i pokazali hrvatsko zajedništvo i domoljublje

18.11.2021.
19:14
Facebook
VOYO logo

Na današnji dan prije 30 godina pali su Grad heroj Vukovar i Škabrnja. Uspomenu na sve žrtve i stradanja u Vukovaru i pokolja u Škabrnji, ali i cijeloj Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata i ove godine su odali građani, branitelji, ali i državni vrh u Vukovaru i Škabrnji.

Image
U SPOMEN NA ŽRTVE VUKOVARA I ŠKABRNJE /

Predstavnici Dinama položili vijence i zapalili svijeće kod spomenika BBB-ovcima

Image
U SPOMEN NA ŽRTVE VUKOVARA I ŠKABRNJE /

Predstavnici Dinama položili vijence i zapalili svijeće kod spomenika BBB-ovcima

Baklje i lampioni u spomen

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani su se već jučer počeli prisjećati žrtava i heroja koji su ih branili, paleći lampione i baklje u gradovima diljem zemlje, a održani su i prigodni programi.

Od prošle godine, Vlada je proglasila 18. studeni Danom sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Danom sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Na taj dan Hrvatska je ujedinjena u tuzi i boli, ali i ponosu zbog junačkog otpora i prkosa hrabrih hrvatskih branitelja u Vukovaru, kao i hrabrih stanovnika koji su proživjeli pakao za vrijeme tromjesečne opsade grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovar je simbol hrabrosti i otpora srpskoj agresiji na Hrvatsku

Okupatorske snage JNA i četničko-paravojne postrojbe, oni koji se teško mogu nazvati ljudima, slomile su zube u Vukovaru. Iako ih je bilo puno više, na tisuće, zločinci su naletjeli na neočekivani otpor branitelja Vukovara, koji su odlučili dati život na oltar domovine, na kućnom pragu, za jedinu nam i voljenu Hrvatsku. Vukovar je pao, ali Vukovar je ostao simbol patnje hrvatskog naroda, kao i pobjede u ratu za slobodnu i neovisnu nam Hrvatsku.

Stoga, među brojnim ljudima koji su se došli pokloniti i prisjetiti žrtve koju je Vukovar podnio u Domovinskom ratu, kao i Škabrnja, bili su i hrvatski navijači. BBB-ovci, Torcida, Armada, Funcuti, vinkovački Ultrasi, Demoni, Tornado, ali i ostale navijačke grupe odali su počast hrvatskim žrtvama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači i ove godine u Vukovaru

Svake godine hrvatske navijačke grupe dolaze u Vukovar na tužnu obljetnicu pada grada, tako je bilo i ove. Brojni su bili Bad Blue Boys, koji više-manje svaku obljetnicu dolaze u velikom broju. I ovog puta su se slikali pokraj Bijelog križa hrvatskim žrtvama, a s njima su bili i njihovi šibenski prijatelji iz Funcuta.

Baš kako ide ona domoljubna: "Bijeli križ, opomenu šalje"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jučer su najžešći navijači Dinama, zajedno s braniteljima i građanima, odali u Zagrebu počast žrtvi Vukovara i Škabrnje, kao i svim žrtvama i junacima Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo