BALOTELLI O NAJVEĆOJ ŽIVOTNOJ BORBI: / 'Taj ću incident zauvijek pamtiti, tada sam, na žalost, otkrio istinu'

Image
Foto: AFP

'Mislio sam da me ne žele jer sam već i tada bio malo na svoj način, ali...'

30.5.2018.
14:46
AFP
VOYO logo

Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji proći će bez talijanske nogometne reprezentacije kojoj je, po dolasku Roberta Mancinija na izborničku poziciju, nakon četiri godine pauze ponovno priključen Mario Balotelli. Tamnoputi Talijan ponovno se tako našao u središtu pažnje kakvom su ga obasipali mediji dok je bio igrač Intera, Manchester Cityja, Milana...

Pogodak je postigao Balotelli u povratničkoj utakmici za reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen, a u koju su doselili njegovi roditelji emigriravši iz Gane. Sad kad je ponovno u centru pozornosti javnosti odlučili su na Gazzetta dello Sportu isječak iz knjige Demoni u kojoj je Alessandro Alciato objavio iskustva Balotellijeva odrastanja prepunog tužnih priča zbog boje njegove kože.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Da sam bijel...'

"Naravno da bih, da sam bijel, imao manje problema", siguran je Balotelli koji priznaje da je dobio mnoga pisma djece koji ga smatraju primjerom kako se nositi sa rasizmom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sramotno je bilo što sam 18 godina imao zalupljena vrata pred nosom. Otvorila su se nakon što sam dobio talijansko državljanstvo, ali i tada su se na jednak način odnosili prema meni", prisjeća se Balotelli tih dana, kao i onog jednog u školi kada ga je učiteljica optužila da je on krivac za to što je užina nestala.

"Kako bilo, postoji jedan incident kojeg nikad neću zaboraviti: nakon njega su suze prestale curiti...", nastavlja Balotelli otkrivajući da mu je majka dopuštala igranje nogometa samo nakon napisane domaće zadaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugačiji u njihovim očima

Želio je, po ispunjenju majčine volje, zaigrati nogomet i tog dana. Pristupio je dečkima i pitao ih može li igrati kad su mu rekli da ne može jer je crn.

"Bio sam crn, time i drugačiji u njihovim očima. Mislio sam da me ne žele jer sam već i tada bio malo na svoj način, ali sam kako su godine prolazile nažalost otkrio istinu. Godine 2009. tijekom utakmice Juventusa i Intera zvali su me majmunom, crnčugom i govorili mi da se vratim u Afriku. Incident sam doživio i u jednom kafiću u Rimu u kojem sam bio sa suigračima iz U21 reprezentacije. Pričali smo kada se u daljini pojavio motocikl, a jedan od dvojice na njemu mi počeo vikati: Crnčugo! Pristupili su mi, usporili i na mene, kao da sam majmun, bacili banane."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo