Košarkaški šamar Srbiji: Kosovo pred ulaskom u FIBA-u

Prema pisanju srpskih medija, Kosovo će od ožujka 2015. godine postati i punopravni član FIBA-e. Nakon nekoliko odbijanac, Kosovari sada imaju dodatan adut u rukama - primljeni su u MOO.

8.2.2015.
16:15
VOYO logo

Ulazak u olimpijsku obitelj najjači je adut koji imaju u bivšoj srpskoj pokrajini i više ih ništa ne može zaustaviti na putu u sportske asocijacije.

''Podnijeli smo sve dokumente neophodne po statutu Fibe i mislim da ovaj put nema razloga da ne budemo primljen. Ranije smo bili odbijani odbijeni, a jedan od razloga je bio i taj što Kosovo tada nije bilo u Međunarodnom olimpijskom odboru. Sada smo postali punopravni član", donose srpski mediji izjavu predsjednika Košarkaškog saveza Kosova Erolda Belegua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju do Kosovo dobije zeleno svjetlo, moglo bi sudjelovati u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2017. godine.

"Nadam se da FIBA neće primiti Kosovo, ali poznato je da je već primljeno u MOO. Ljudi sa Kosova guraju svoju priču, ali još ćemo pričekati odluku. Dobra stvar je što srpska košarka ima jak utjecaj u FIBA-i", rekao je dopredsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević koji, zanimljivo, vidi nepravdu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srpski narod nije zaslužio nepravdu, ali to su pitanja za moćnije ljude u državi. Vjerujem da će svijet jednog dana shvatiti što se događalo na Kosovu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo