OVO JOŠ NISTE VIDJELI / Zatrašujuće scene: Afrički boksač potpuno izgubio razum i počeo boksati u prazno

Image
8.6.2022.
11:15
VOYO logo

Južnoafrička Republika bila je domaćin boksačke priredbe u sklopu koje su se Simiso Buthelezi (4-0-0) i Siphesihle Mntungwa (7-1-2) trebali obračunati za WBF-ovu titulu afričkog prvaka u lakoj kategoriji.

Buthelezi je dominirao borbom i kročio je ka svojoj petoj pobjedi u karijeri, sve dok nevjerojatnog i bizarnog prekida u desetoj rundi. Buthelezi je pritisnuo svog protivnika uz užad, a s obzirom da je Mntungwa završio izvan ringa, sudac je morao razdvojiti borce prije nego se Mntungwa vrati u ring kako bi se meč nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac je dao znak za nastavak borbe, no onda se dogodilo nešto zastrašujuće. Buthelezi se okrenuo u posve drugom smjeru, došao je do kuta ringa i počeo je boksati ''u prazno''. Doslovno je udarao zrak, a Mntungwa i sudac bili su vidno iznenađeni i nikome nije bilo jasno što se događa s Buthelezijem. Sudac je prekinuo borbu i fizički zadržao Buthelezija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Njegov trener Bheki Mngomezulu potvrdio je da je boksač sada u komi jer su posljedice ovog događaja opasne za njegov život. 

"Liječnici kažu da bi u mozgu mogao imati ugrušak zbog udarca u glavu, ali nisam vidio da je dobio ozbiljne udarce tijekom borbe. Mislim da je postojalo nešto zlokobno. Nisam nikada vidio nešto takvo.", izjavio je trener boksača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo