UF, TEŠKO ZA GLEDATI / Zaboravljeni nokaut koji je Cro Copa ostavio dezorijentiranog na podu

Image
Foto: Screenshot/YouTube

Mnogi su zaboravili na meč između Cro Copa i Franka Mira

12.9.2022.
14:38
Screenshot/YouTube
VOYO logo

Teško je istaknuti koliko je profesionalnih mečeva odradio Mirko Cro Cop Filipović u svojoj karijeri. Bilo je tu legendarnih predstava i nevjerojatnih poteza, ali i potpuno neočekivanih poraza.

Image
'STROJ OD ČOVJEKA' /

Cro Cop se pretvorio u Hulka, naš Mirko izgleda jače nego ikad, jeste li vidjeli što je napravio od sebe?

Image
'STROJ OD ČOVJEKA' /

Cro Cop se pretvorio u Hulka, naš Mirko izgleda jače nego ikad, jeste li vidjeli što je napravio od sebe?

Jedan od takvih dogodio se 25. rujna 2010. godine na UFC 119 priredbi gdje se Mirko našao u ringu s Frankom Mirom, strašnim teškašem koji je godinama dominirao u oktogonu. Bio je prvak teške kategorije, kada je svladao Tima Sylviju 2004. godine. Borio se s raznim velikanima, a upisivao je pobjede protiv Brocka Lesnara, Minotaura Nogueire, Cheicka Konga, Roya Nelsona i, nažalost, našeg Mirka Cro Copa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirko i Mir sastali su se 2010. godine u Indianapolisu. Bila je to ne pretjerano atraktivna borba, koja je završila u trećoj rundi na štetu našeg velikana Mirka.

Image
Foto: Profimedia

Kobno koljeno

Prve dvije runde protekle su relativno mirno; nisu padali opasni udarci s nijedne strane, a onda je uslijedila treća, kobna runda. Mirko i Frank Mir su ušli u razmjenu, došli su i do ograde, nakon čega su se odmaknuli jedan od drugoga. Sve je izgledalo nekako mlako, lagano, najbolji hrvatski MMA borac krenuo je prema Miru, probao je lijevom rukom pogoditi Amerikanca u glavu, ali je on na to strašno reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pravom trenutku koljenom je pogodio našeg Mirka u glavu, a on je pao kao pokošen. Uslijedilo je nekoliko udaraca na parteru prije nego što je sudac uskočio između dva borca i zaustavio meč. Mirko je bio vidno dezorijentiran, dok je Mir mirno proslavio pobjedu nad velikanom borilačkih sportova. No, zanimljiva je i pozadinska priča uoči meča, koju je Mirko otkrio tek koju godinu kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Mir se trebao boriti protiv Minotaura, umjesto kojeg je uskočio naš Mirko. U jednom trenutku organizatori su mislili kako će morati odgoditi i ovaj meč, jer je naš Mirko na posljednjem treningu u Hrvatskoj zaradio ozljedu oka. Ipak, odradio je liječničke preglede u SAD-u te je bio spreman za meč protiv Franka Mira. U kasnijim razgovorima Mirko je otkrio kako je tri tjedna prije borbe pretrpio herniju diska, ali nije ništa govorio čelnicima UFC-a kako one bi pomislili da se želi izvući od borbe s opasnim Mirom.

Iako je prošlo tako kako je prošlo, Mirko je pokazao veliko srce te je usprkos ozljedi nastupio protiv, tada, jednog od najboljih teškaša u UFC-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo