BOKS / Presica Filipa Hrgovića: 'Sada dolazi na naplatu moj naporan stil treninga'

Image
Foto: AP Images

Hrgović će se boriti protiv Kineza Zhang Zhileia 7. svibnja u Las Vegasu

21.3.2022.
12:31
AP Images
VOYO logo

UŽIVO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dugo čekanja i velike drame Filip Hrgović je napokon dogovorio novu borbu. Hrvatski boksač borit će se protiv Kineza Zhanga Zhileia 7. svibnja u Las Vegasu. 

''Mislim da su mi izdržljivost i spremnost najveće prednosti. On dosta opada u kasnijim rundama. Veliki je to problem za mnoge velike ljude, jer činjenica je da zna boksati i da je tehnički dobar. Za svoju veličinu, dosta je brz, ali pada u kasnim rundama. To je za mnoge teškaše problem, ali ja nisam među tim teškašima. Meni je kondicija možda i najjača strana. Sigurno da će se taktika zasnivati na tome da se u početnim rundama ne ide u otvorene izmjene, nego da ga se odvede, što bi rekli Amerikanci, u duboke vode," rekao je Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Što se tiče sparing partnera, da, svi će biti kontraši. Znamo da je malo kontraša u boksu. Možda i manje od desetak posta. Uvijek je to nešto problematičnije što se tiče taktičke pripreme. Zato je potrebno da budu dobri sparing partneri i to je to, svi će biti kontraši.'', dodao je Hrgović, a zatim se vratio na temu kondicijske pripreme.

''Sad dolazi na naplatu sav moj disciplinirani stil života i treninga. Ja već godinama naporno treniram i možda mi takav naporan trening nije bio naporan za protivnike koje sam imao. Vjerojatno bi ih pobijedio i da sam ležao doma, ali ja sam uvijek radio kao da se spremam za 12 rundi visokog tempa protiv najboljih boksača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da će to u ovom meču doći na naplatu te da ću biti puno opasniji u kasnim rundama. Ja u zadnjih 16 godina nisam imao dulji odmor od tri ili četiri tjedna. Nikad se poslije meča neću udebljat 10 ili 15 kila, niti ću ispast iz forme. Ja sam uvijek u laganom održavanju forme dok se ne potvrdi održavanje meča. Mislim da mi je to jedna od najvećih prednosti, moj način života i disciplina.''

Kineski teškaš Zhang Zhilei je iskusan boksač, a posljednju je borbu odradio u studenom prošle godine kad je prekidom u drugoj rundi svladao Amerikanca Craiga Lewisa. Do sada je u profesionalnoj karijeri sakupio 23 pobjede i jedan neriješeni meč. Zhang je u ovom trenutku 12. na ljestvici izazivača, ali je itekako kvalitetan protivnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović će borbu najaviti u zagrebačkom hotelu Esplanada

"Ja sam ti kralju rođen za velike stvari"

Hrgović se čini spreman za najveći meč u svojoj karijeri, kako i fizički, tako i psihički.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja sam ti kralju rođen za velike stvari, tako da tu nema greške. Čekam ovakav meč već dugo. i vjerujem da ću kao što sam govorio, biti najbolji kad dođu najbolji protivnici. Onda kad budem imao najveći stres, bit ću najbolji. Imam dobrog psihologa s kojim radim već dugo vremena. Zove se Isus iz Nazareta i dosta me ovako priprema, na psihološkoj i duhovnoj razini. Mislim da tu nema greške.''

''Ne, ne radim više s Pedrom (Diazom), negdje od konca prošle godine. Jednostavno je došlo do nekog zasićenja u tom našem odnosu. Nismo se svađali, rastali smo se kao prijatelji. Jednostavno mislim da mi u sljedećoj fazi karijere treba nešto drukčije. Mislim da sam jako puno napredovao uz Pedra, da me digao na posve drugi nivo. Tek kad sam došao kod Pedra, prije par godina, vidio sam što znači trenirati na najvišem nivou. Shvatio sam što znači jedan vrhunski trener koji ima 40-50 godina iskustva u boksu. Digao me na jedan veći nivo, tehnički i fizički, ali i psihološki. Hvala mu za sve, mislim da samo imali dobrih par godina. Sigurno sam puno bolji borac nego kad sam došao kod njega, ali vrijeme je za neku drugu fazu.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo